Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Salg af brugte mp3-filer er ulovligt

Salg af brugte mp3-filer er ulovligt

Har du en brugt mp3-fil med musik må du ikke videresælge den.

Markedspladsen for brugt digital musik, Redigi, får snart trange tider, skriver DR Nyheder. En dom afsagt i weekenden fastslår at gensalg af digitale musikfiler er ulovlig.

Retten i New York mente ikke det kunne garanteres, at det rent faktisk er den originale fil der sælges. Dermed er det en overtrædelse af copyright-loven.

Redigi har et system der analyserer filerne og computeren de ligger på, for at finde spor, der kan fortælle hvor og hvornår filen er købt. Men selvom firmaet mener at have styr på hvem der efter et gensalg har retten til at afspille filen, var det ikke godt nok for myndighederne.

Retssystemet sammenlignede det med, at lave en kassettebåndskopi af en LP-plade, og så sælge båndet bagefter.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Krissi 03-04-2013 15:24:12

... og sætter ikke retspraksis i Danmark.

Overskriften burde i virkeligheden have været "Salg af brugte mp3-filer er ulovligt i USA"

Jeg synes dr.dk burde have taget det med i deres artikel. Det vil selvfølgelig fjerne en del af artiklens "sensations-faktor".

0 0
OliverB95 03-04-2013 10:56:50

"Redigi har et system der analyserer filerne og computeren de ligger på, for at finde spor, der kan fortælle hvor og hvornår filen er købt. Men selvom firmaet mener at have styr på hvem der efter et gensalg har retten til at afspille filen.."

Men det svarer jo til, at man ikke må videresælge en CD, fordi man potentielt kunne have rippet den... Men det er jo ikke ulovligt, af den grund.
Jeg sgu ikke, hvad den/de dommer(e) har haft gang i!

0 0

Om brug af cookies