Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Salget af LG G4 lever ikke op til forventningerne

Salget af LG G4 lever ikke op til forventningerne

LG forventer i år at sælge omkring 8-12 millioner eksemplarer af sin topmodel, LG G4, men det ser ikke ud til, de forventinger bliver indfriet.

Salget af LG G4 lever ikke helt op til firmaets egne optimistiske forventninger fra april måned.
Salget af LG G4 lever ikke helt op til firmaets egne optimistiske forventninger fra april måned.

Topmodellen, LG G4, sælger ikke nær så godt som LG forventede, og det får børsmæglerselskaberne til at nedjustere den estimerede omsætning for det sydkoreanske firma.

For kun to måneder siden lød det ellers optimistisk fra LG, at man forventede at sælge mellem 8 og 12 millioner eksemplarer af LG G4-topmodellen mod 5,8 millioner af G3 sidste år, men det tegner til at blive svært at opnå.

Læs også: LG sigter efter 12 mio. solgte G4-smartphones

I de 3 kvartaler, hvor LG G4 vil være på markedet i 2015, skal der langes mellem 2,6 og 4 millioner eksemplarer over disken hvert kvartal. De første beretninger fra avisen Business Korea melder dog om, at salget af LG G4 vil ligge på under 2,5 mio. eksemplarer i 2. kvartal af 2015.

Det betyder, at LG som minimum skal sælge mellem 2,8 og 4,8 millioner eksemplarer de resterende to kvartaler, og det bliver altså noget af en opgave, når salget af de første måneder ikke tegner til at nå det forventede.

Læs også: LG G4 - Enestående kamera og læder der lokker [TEST]

Det estimerede lave salgstal af LG G4 kommer på baggrund af et driftsoverskud i 1. kvartal på 440 millioner kroner, hvor det i 2. kvartal sidste år lød 520 millioner kroner. Det har fået alle børsmæglerselskaberne til at nedjustere forventningerne til firmaets omsætning gevaldigt forud for offentliggørelsen af 2. kvartals regnskab.

HTC's topmodel sælger også dårligt

Det er ikke kun LG, der døjer med et sløjt salg af sin topmodel. Det samme problem har taiwanske HTC med topmodellen One M9, der ikke sælger godt nok.

Læs også: HTC undskylder salgstal og lover ny innovativ topmodel

Samtidig har producenten haft det dårligste regnskab i april måned i 6 år, og aktien har ikke været på et lavere niveau i 10 år.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies