Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Salget af Lumia-smartphones styrtdykker

Salget af Lumia-smartphones styrtdykker

Fremtiden ser dyster ud for Lumia-smartphones med Windows Phone og Windows 10 Mobile. Salget af Lumia-smartphones er nemlig kraftigt nedadgående.

Foto: Microsoft.com

Da Microsoft annoncerede Windows Phone-styresystemet i slutningen af 2010, var det som et friskt alternativ til det velkendte Android- og iOS-styresystem, og Microsoft-styresystemet blev spået en lovende fremtid.

Analyseinstituttet Gartner forudsagde endda dengang, at Windows Phone ville nå en markedsandel på hele 19,5 % i 2015, men sådan gik det som bekendt ikke - slet ikke.

Læs også: Windows 10 Mobile nu installeret på over 1 mio. enheder

Siden lanceringen har Lumia-smartphones og ikke mindst Windows Phone-styresystemet ligget forholdsvist stabilt og skrabet bunden i både markedsandele og salgstal. Microsoft har endnu ikke kunne formå at overbevise forbrugerne om, at Windows Phone - nu efterfulgt af Windows 10 Mobile - er et skifte værd fra de to dominerende platforme, iOS og Android.

Endnu værre ser det ud i 2015 og i særdeleshed de seneste kvartaler, hvor salgstallene af Lumia-smartphones - primært produceret af Microsoft selv - er faldet markant. Det fremgår af de seneste tal fra analyseinstituttet IDC, som kan opgøre salget fra det seneste kvartal i 2015 til blot 4,5 mio. eksemplarer. Det er et fald på hele 57 % i forhold til samme kvartal i 2014, hvor 10,5 mio. Lumia-smartphones blev langet over disken.

En bruger på Twitter har samlet Nokia og Microsofts salgstal af Lumia-smartphones siden lanceringen af Windows Phone-styresystemet, hvor der i løbet af de seneste fire år er solgt kun 110 mio. Lumia-smartphones.

Til sammenligning solgte Apple ifølge Statista 122,9 mio. iPhones – alene i tredje og fjerde kvartal sidste år. Eller som Twitter-brugeren selv sætter det i perspektiv: 4,5 mia. Android- og iOS-smartphones er solgt i samme periode som Windows Phone og Windows 10 Mobile.

Læs også: Microsoft Lumia 550 - Der er bedre alternativer [TEST]

Fremtiden for Lumia-smartphones kan altså roligt siges at se noget dyster ud, og hjemmesiden The Verge går så langt som at kalde Windows Phone-styresystemet dødt og sår tvivl om, hvorvidt det nye Windows 10 Mobile kan få Microsofts smartphones på rette kurs.

IDC tror ikke på nogen fremgang for Windows Phone/Windows 10 Mobile og vurderer således, at styresystemet i 2019 fortsat sidder på en lille del af markedet med 2,3 % - hvis Microsoft vel at mærke fortsætter med samme strategi til den tid.

Med kun to Windows 10 Mobile-smartphones på markedet (Lumia 950 og Lumia 950 XL) er det formentligt også en noget svær opgave for Microsoft at overbevise forbrugerne om at skifte til et nyt økosystem, der fortsat lider under en stor mangel på apps.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies