Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Salget af tablets sætter ny rekord

Salget af tablets sætter ny rekord

Samsung stormer frem på tablet-markedet, som nåede nye højder i slutningen af 2012. iPad er stadig nr. 1.

Tablets bliver slynget over disken som aldrig før. Det viser de nyeste tal fra analysehuset IDC, skriver IntoMobile.com.

Salget af tablets nåede således 52,5 millioner i fjerde kvartal af 2012. Det svarer til en stigning på ca. 75 procent i forhold til samme periode året forinden.

Apple er stadig tablet-kongen med en markedsandel 43,6 procent. iPad-salget i fjerde kvartal ramte 22,9 millioner, hvilket er 7,4 millioner mere end i samme kvartal af 2011.

iPad-producenten må dog se markedsandelen falde for andet kvartal i streg. Det skyldes blandt andet, at Samsung for alvor har fået vind i sejlene. Salget for fjerde kvartal er således blevet hævet fra 2,2 millioner i 2011 til 7,9 millioner i 2012, og det giver samtidig et hop i markedsandele fra 7,3 procent til 15,1 procent.

Amazon ligger nummer tre, men oplever ikke samme stigning i salgstallene som de to øverste. Asus, som blandt andet står bag Nexus 7, begynder til gengæld at røre på sig.

Du kan se alle tallene nedenfor.

Microsoft er endnu ikke at finde i top fem, men firmaets Surface-tablets bliver også frigivet løbende på de respektive markeder.

Læs også:
 - Microsoft Surface skal sælges hos de store kæder
 - Analytikere: Skuffende salgstal for Microsoft-tablet

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies