Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung bag app til kræftforskning - Arbejder mens du sover

Samsung bag app til kræftforskning - Arbejder mens du sover

Når dagen går på hæld, og mobilen alligevel bare ligger og lader op, kan den faktisk bidrage til kræftforskning.

De fleste iblandt os har haft familie eller nære venner, der har måtte se sig overvundet af kræft. Foruden de forskellige indsamlinger til forskningen, er der sikkert også mange, der ønsker at bidrage endnu mere.

Hent en Android-app

Nogle gange kan små tiltag dog have en kæmpe betydning. Det er særligt tilfældet med Power Sleep app’en fra Google Play Store, som kan bidrage til kræftforskning. Det skriver Quartz.

Nokias kort skal redde liv i fremtiden

Power Sleep app’en er udviklet af Samsung i samarbejde med the University of Vienna. App’en bruger din telefon, til at behandle data fra Similarity Matrix af proteiner (SIMAP), der er en database, som beregner ligheder mellem forskellige protein-sekvenser. Denne forskning er essentiel til områder indenfor: genetik, biokemi, molekylærbiologi, og kræftforskning.

Hvorfor mobilen?

Der eksisterer i forvejen netværk af computere rundt om i verden, der kan analysere disse informationer, men hvis man kan tilføje mobilerne til dette mix, vil det kunne skabe endnu hurtigere proteinanalyser.App’en fungerer desuden som en alarm app, som du tydligt kan se i reklamen herover. Når du indstiller alarmen, ved app’en, at du er færdig med telefonen, og at databehandlingen kan begynde.

Du skal dog ikke bekymre dig om forøget regning på dataforbruget. App’ens arbejde igangsættes kun, når mobilen er koblet til strømforsyning, fuldt opladet og på Wifi. 

Der er dermed ingen undskyldning, for ikke at bidrage til den globale kræftforskning, når du alligevel bare ligger og sover. App’en er kun tilgængelig til Android og kan hentes her.

Kilde: Quartz

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies