Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung bekræfter: ny stemmeassistent ’Bixby’ på vej

Samsung bekræfter: ny stemmeassistent ’Bixby’ på vej

Rygterne har svirret længe, men nu røber et Samsung dokument at en stemmestyret assistent ved navn Bixby er på vej.

Foto: National Herald

Det har længe ligget i kortene, at Samsung ville byde ind med en konkurrent til dagens stemmestyrede assistenter fra bl.a. Apple, Google, Microsoft og Amazon.

Et opkøb af assistenten Viv, som er udviklet af folkene bag Apples Siri, gjorde det allerede i efteråret klart, at Samsung vil byde ind med en løsning.

Rygterne har længe verseret på, at den nye Samsung assistent vil hedde Bixby - noget der i dag bekræftes på en af Samsungs italienske hjemmesider, hvor Bixby-assistenten nævnes ved navn. Det skriver sammobile.com.

Læs også: Screenshots fra Samsung Galaxy S8 viser ny brugerflade frem  

Kan mere end Siri og Cortana

Står rygterne til troende, vil Bixby være mere avanceret end de eksisterende løsninger som Siri, Google Assistant eller Microsoft Cortana fra dag et.

Teknologien bag vil nemlig i høj grad bero på lærende algoritmer og kunstig intelligens som allerede nu er i stand til forstå og svare i mere almindelig tale end rivalerne. Bixby vil således kunne håndtere flere og mere komplekse opgaver end Googles og Apples ditto.

Bixby vil med høj sandsynlighed få debut i parløb med Samsung næste store satsning: topmobilerne Galalxy S8 og S8+. I de første lækkede fotos af Samsung S8 ses også en ny knap under volumenknapperne som menes at bruges til at aktivere Bixby.

Samsung Galaxy S8 samt S8+ vil få debut den 29. marts ved en global ’Unpacked’-event. Mobilsiden.dk vil følge eventet tæt.

Se også:  Samsungs Bixby-assistent vil understøtte disse sprog

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies