Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung direktør får kæmpe lønnedgang oven på aftagende salg

Samsung direktør får kæmpe lønnedgang oven på aftagende salg

Samsung taber markedsandele til producenter som Xiaomi, det får direktøren for den mobile afdeling nu at føle.

Samsungs frontfigur for deres mobile afdeling, JK Shin, føler på egen krop selskabets aftagende salg. Direktøren tjente sidste kvartal omkring 630.000 dollars som en kombination af løn og bonus. Det er mindre end halvdelen af forrige kvartal hvor han kunne hive 1,5 millioner dollars hjem.

selv om den drastiske lønnedgang nok ikke betyder andet end at JH Shin er lidt mindre millionær i dag end han var for 3 måneder siden, så er det et klart tegn på at Samsung ikke klarer sig lige så godt som de har gjort.

Samsung er, ifølge IDC, stadigvæk verdens største smartphone producent med 24 procent af markedet, men taber støt markedsandele til billige kinesiske mærker som Xiaomi. Og samsung har da også grund til at være bekymrede, globalt plan er Xiaomi i dag verdens tredje største smartphone producent, foran mærker som LG, Lenovo og HTC.

JK Shin har tidligere på året fået en massiv udbetaling på 8,8 millioner dollar som formentlig er bonus fra sidste år, og har alligevel tjent flere penge i indeværende år end hans kollegaer i toppen af de andre afdelinger. Samsung fortsætter stadigvæk med flot omsætning og indtjening, men hvis de ikke finder en metode til at stoppe konkurrenter i det billige segment, så bliver det formentlig ikke ved.

Kilde: Engadget

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies