Samsung dropper SanDisk-opkøb

Det eventuelle opkøb har udviklet sig til en regulær mudderkamp.

Samsung dropper SanDisk-opkøb

Tidligere på året sendte Samsung et bud afsted til hukommelseskort-producenten SanDisk, men efter seks måneder har den koreanske producent nu opgivet opkøbet. Det er kommet frem efter, at et internt brev er blevet gjort offentligt tilgængeligt.

Samsung skriver, at budet er trukket tilbage efter, at der ikke har været nogle meningsfulde fremskridt. Senere bliver brevet mere bittert.

– "Jeres overraskende meddelse om, at I har tabt en kvart milliard dollars (dvs. tæt på halvanden milliard kroner), en påtrængende genforhandling af jeres samarbejde med Toshiba og massive jobnedskæringer i hele jeres organisation, peger mod en betydelig risikostigning og et fald i jeres værdi", skriver Samsung i brevet til SanDisk.

SanDisk slår tilbage

Hele affæren stopper ikke her. Imens at Samsung giver SanDisk skylden for manglende interesse og dårlig forretning, anklager SanDisk Samsung for, at stoppe forhandlingerne, og de sætter samtidig spørgsmålstegn ved Samsungs egentlige intentioner.

Men selvom det ligner mudderkastning, mener analytikere at Samsung stadig er interesseret i et opkøb. Et nyt problem kunne bare blive den koreanske regering, der har sat en stopper for oversøiske opkøb på grund af finanskrisen.

Altså ingen SamDisk eller "SanSung" foreløbigt.