Samsung er størst på mobiler – slår Nokia

Det går godt for Samsung i Europa. Samsung har slået Nokia på salget af mobiltelefoner. HTC er på fjerdepladsen, mens Apple er nummer tre.

Samsung er størst på mobiler – slår Nokia

I Vesteuropa er Nokia ikke længere størst.

Tal fra analysevirksomheden IDC viser, at Samsung i andet kvartal 2011 solgte 13,9 millioner mobiltelefoner. Dermed er markedsandelen for Samsung nået op på 33 procent, hvilket svarer til en fremgang på 29 procent. Det skriver Business.dk.

Nokia solgte kun ni millioner mobiltelefoner i samme kvartal og har en markedsandel på 21 procent, og må altså nøjes med en andenplads.

Tredjepladsen indtages af Apple med 11 procent og et salg på 4,6 millioner telefoner, men HTC solgte 3,1 millioner telefoner, svarende til en markedsandel på syv procent.

Kvartalet blev også første gang tidspunktet, hvor der blev solgt flere smartphones end almindelige gammeldags taste-telefoner.

Historien følges op

Efterfølgende tog fortællingen en ny drejning. mobilsiden gik et skridt videre. d. 8/9/2011 dykkede vi igen ned i emnet med et indlæg om Hvad er forskellen på Super AMOLED og Super AMOLED Plus? – Artiklen kan du læse her her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..