Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung får ny smartphone-chef

Samsung får ny smartphone-chef

Den sydkoreanske elektronikkæmpe foretager en udskiftning på toppen. Dongjin Koh afløser J.K. Shin i direktørstolen for smartphone-afdelingen.

Samsungs mobilafdeling får ny chef. Efter et par år med skuffende resultater træder den 59-årige J.K. Shin fra sin post som direktør for Samsungs smartphone-afdeling til fordel for hans 54 årige afløser Dongjin Koh. Det skriver Reuters.

J.K. Shin forbliver i Samsung organisationen som leder for elektronikgigantens afdeling for mobil kommunikation. Her vil J.K. Shin frem over have ansvar for Samsungs mere langsigtede strategi og kommende vækstmarkeder inden for mobile teknologier.

Se også: Samsung taber 75% af overskuddet

Behov for ny ledelse

Ledelses-rokaden ses som et forsøg på at bremse den dalende indtjening i smartphone og tablet-forretningen – en forretning som møder stigende konkurrence fra Apple og nye kinesiske rivaller som Huawei og Xiaomi.

Den analyse deles af økonomiprofessor ved Hansung University, Kim Sang-jo, som uddyber: ”Shin har tidligere leveret nogle bemærkelsesværdige resultater, men den seneste S6 har præsteret under forventningerne. Behovet for en ny ledelse stod derfor klart.”

Andre analytikere ser mere kritisk på udskiftningen i ledelsen. Chang Sea-jin, professor i ledelse og administration ved Korea Advanced Institute of Science, påpeger:
”Koh er stort set samme person som Shin” og forventer derfor ikke nogen ny, mindre hardware-fokuseret strategi fra den nye direktør.

Læs også: Apple hiver 94 % af overskuddet hjem i 3. kvartal

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies