Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung fusker med priserne

Samsung fusker med priserne

Tre topchefer fra Samsung ryger bag tremmer, efter det er kommet frem, at virksomheden har indgået ulovlige prisaftaler med andre chip producenter.

Samsung, der er verdens største producent af DRAM chips, er blevet afsløret i ulovlige prisaftaler på markedet for hukommelseschips.

Det er det amerikanske justisministerium, der har afdækket aftalerne, som er indgået mellem Samsung og en række partnere. De andre virksomheder, der er rodet ind i prisaftalerne er Koreas Hynix, Japanske Elpida Memory og tyske Inifineon.

Afsløringen kommer til at koste virksomhederne dyrt. Justisministeriet har udskrevet bøder for i alt 4,5 milliarder kroner til Samsung og dets partnere.

Dertil er tre topchefer fra Samsung blevet idømt fængselsstraffe på mellem syv til otte måneder hver, for deres deltagelse i prisaftalerne. De tre chefer har endvidere hver fået en personlig bøde på 250.000 dollars, svarende til 1,5 millioner kroner.

Det amerikanske justitsministerium fastslår, at Samsung topcheferne samarbejdede med andre hukommelses-producenter om at fastsætte priserne på DRAM til udvalgte computer og server-producenter i USA i perioden 1999 til 2002. Ifølge anklagerne var de påvirkede producenter Dell, HP, Compaq, IBM, Apple og Gateway.

Den offentlige anklager Alberto R. Gonzales udtalte i en pressemeddelselse:

»Kun når kriminel adfærd bliver mødt med fængselsstraffe til individer og ikke bare bøder til virksomheder, vil man se en reel effekt, og det her sender en klar besked (til producenterne) om, at der vil blive slået hårdt ned på enhver, der vil skade de amerikanske forbrugere gennem ulovlige aftaler«.

DRAM bliver brugt i alt fra Pcer, servere, printere, mobiltelefoner til digitale kameraer og spilkonsoller. Markedet for DRAM vurderes til at ligge på 48 milliarder kroner i USA alene.

(kilde: kilde, Internetnews.com)

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies