Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy Alpha: derfor kommer den

Samsung Galaxy Alpha: derfor kommer den

En ny topmobil fra Samsung lurer i horisonten. Den bliver lommevenlig, hurtig og luksuriøs - og så skal den drille Apple.

Mens rygtemøller snurrer og jungletrommer bumler, drypper der nu dagligt et nyt læk omkring Samsungs kommende produktlinje: Samsung Alpha.

Den sydkoreanske elektronik-gigant har ellers hidtil kun anvendt to modeller i den dyre ende af markedet: S-serien og den store Note-serie. Men med stadigt voksende skærmstørrelser på mobilerne er Samsung muligvis ude på at lappe et hul under den nuværende S-familie.

Her er den kommende luksusmobil fra Samsung

Fra Samsung Galaxy S5 og dens 5,1” store skærm er der langt ned til lommeflagskibene fra Apple og Sony som henholdsvis byder på 4” og 4,3” display. Og her kan Alpha dukke op som en gylden mellemvej.

Hvad er Samsung Alpha?

Al information om Alphaen er uofficiel indtil videre. Men sammenholder man lækkede billeder, benchmarks og uofficielle kilders udtalelser, træder der et billede frem. Galaxy Alpha skal bide skeer med de bedste.

Alpha vil arve features som hidtil er forbeholdt Samsung nyeste og dyreste: fingeraftrykslæseren og pulsmåleren. Under motorhjelmen rygtes indmaden til at være mindst ligeså kraftig som Note 3, hvor andre kilder peger på Note 4-power i maskinrummet.

Seneste iPhone 6 rygter - lanceringsdato og mere plads

Materialevalg og finish bliver også adeligt. Den forkromede plastkant fra tidligere topmobiler fra Samsung er nu væk til fordel for en poleret aluminiums-ramme. Der holdes dog fast i Samsung-dyder med aftageligt bagcover og udskifteligt batteri.

Ud fra de sidste lækkede billeder ses det, at Samsung generelt vil skrue op for luksus-indtrykket.

Samsung holder som sædvanligt kortene tæt ind til kroppen op til en produktlancering. Men ud fra lækkede info kan man stykke følgende teknikblad sammen:

Skærm: 4,7” Super AMOLED 1280x720 pixels, 312 PPI
Ydelse: Exynos 5433 octa-core, 4x1,2 GHz Cortex A7 + 4x2,2 GHz Cortex A15, Mali T628 grafik, 2GB RAM
Lagerplads: 32GB intern
Kamera: 12MP, 2MP front
Batteri: -
Netværk: 3G, 4G, Bluetooth 4.0
Software: Android 4.4.2,
Øvrigt: nano-SIM, metal-ramme, fingeraftrykslæser, pulsmåler

Går efter iStruben

Timingen for Samsung Alpha lanceringen bliver ikke tilfældig. Samsung ved, at en række iOS brugere vil opgradere omkring iPhone 6 lanceringen. Sydkoreanerne vil derfor gerne være klar med et modspil.

Der bliver to kommende iPhones i med skærme i henholdsvis 4,7” o g 5,5” format. Forhåbninger er nu, at kunne tilbyde en direkte konkurrent til Apples superstjerne – allerede før den er at finde på telehylderne.

Apples vil udskyde den store iPhone - tilsyneladende helt efter planen

Første salve bliver derfor Samsung Alpha med en 4,7” tomme skærm som harmonerer med en tidlig lancering af iPhone 6 (4,7”). Næste bredside kommer senere med Note 4 som med sin forventede 5,7” display vil sørge for at udfordre den større iPhone 6.

Samsung Galaxy Alpha forventes at debutere den 13. august. Forsalgsprisen er set til 549£ eller omtrent 5.100,- kroner.

Samsung Galaxy Alpha - forsalg startet

Lanceringen af Samsung Galaxy Note 4 regnes med at foregå til Samsung UNPACKED den 3. september, lige op til IFA elektronikmessen i Berlin.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Naggie21 05-08-2014 16:01:36

Det hjælper da på udseenet, men det er stadig grim plastik på bagsiden og den kører stadig TouchWiz. Og hvorfor insisterer Samsung på den fysiske home-knap samt trykfølsomme back- og menu-knapper? Alle andre har fattet, at skærmknapperne er bedre, for dem kan man selv tilpasse.

9 0
06-08-2014 06:02:41

Nokia bruger da også plastik på bagsiden, det hører man da ikke noget for. Og derudover giver det jo muligheden for at kunne udskifte batteriet, noget de snart er de eneste der kan. Touchwiz ja det er stadigt ikke alt for godt. Og hvorfor spilde dejlig skærm plads på knapper? Jeg foretrækker klart de fysiske.

4 4
TF 06-08-2014 21:04:50

Mon ikke grunden til at nokia ikke får samme kritik er fordi de ikke bliver omtalt som luksus eller havende adelige materialer ;-)

Der er jo ikke megen luksus over samsungs bagcover og det kan vist ikke kaldes adeligt det billige plastik.

0 0
06-08-2014 22:52:07

De eneste der omtaler den som luksus er mobilsiden, og luksus kan sagtens være plastik. Jeg ved ikke om du har prøvet at holde en note 3 eller en tab s ? De føles faktisk rigtigt godt i hånden, hvilket må være i højsædet .

0 0
TF 07-08-2014 01:14:55

Jeg må nok hellere lige sige jeg intet har imod plastik, det skal bare være lavet ordenligt som lumia 1520 feks.
Men når man smider 5K så forventer man bare ikke den er pakket ind i tyndt plastik der skal ligne læder det er bare ikke godt nok, når man smider så mange penge bør man få kvalitet ellers er det overpris med 5K.

Med hensyn til batteri så koster et externt jo intet længere så det problem er vist løst.

0 0
07-08-2014 10:53:27

Arhhhh det er da vist at trække den lidt langt ud, at sammenligne et eksternt batteri med et udskifteligt....
Ang. plastik, så bliver vi nok aldrig enige, så lad os ligge den der. Gider sq ikke flere diskutioner om det emne med dig....

0 0
TF 07-08-2014 13:59:30

Jeg sammenligner intet jeg siger bare at der nu er en løsning på folks strøm problemer hvor de slipper for at skilde deres mobil ad og slukke den for at få strøm og så kan de fleste externe batterier genoplade en mobil 2-3 gange ovenikøbet, jeg ved godt hvilken løsning jeg ville vælge vis det var nødvendigt for mig med mere strøm :-)

Og med hensyn til at diskutere byggekvalitet og kvalitetsmaterialer ja så ville jeg også skynde mig at krybe udenom det emne vis jeg var en s-fan ;-)

0 0
07-08-2014 23:17:40

Jamen så ren du rundt med hængekogle på mobilen, wallhugger. Og lille bitte Thomas F, du kan bare ikke lade være med at trolle, men må jeg jo hellere fodre dig lidt.

Apropos byggekvalitet, så har dit "premium/luksus" aluminium også en del skavanker........
http://www.cultofmac.com/248603/iphone-5ses-are-bending-in-peoples-pockets/
http://www.cultofmac.com/192456/does-your-new-iphone-5-already-have-scratches-on-the-back-lets-talk/

Så nej lille bitte Thomas F, jeg kryber ikke udenom, jeg er bare ikke enig og har andre præferencer end dig. Men jeg får heller kilden i maven over at rører ved et stykke koldt metal.....

0 0
TF 08-08-2014 01:09:43

Hvorfor blive personlig og svine mig til jeg taler pænt til dig, du hidser dig op også på andre, måske skulle du få hjælp med dit temperament.

0 0
TF 07-08-2014 00:35:09

Har prøvet note men ikke tap s da den ikke er noget jeg har brug for, men ja note føles også som en lavpris mobil med sit tynde plastik og læder looket er plat, typisk samsung :-(

0 0
Morten Jensen 06-08-2014 07:46:38

Jeg foretrækker helt klart også skærmknapper. Det giver mulighed for en større skærm i samme størrelse mobil. Og så kan det jo på ingen måde være spild af plads?
Det fungerer glimrende på min LG G2 og G3. På begge bruger jeg dog Ultimate Dynamic Navbar, hvor knapperne er skjult som default (så hele skærmarealet kan udnyttes), og så slides knapperne frem fra bunden af mobilen når der er behov for dem.

0 3
Robert 06-08-2014 07:07:09

Ja N jeg var enig med dig engang mht hardwareknapper. Så kom Android 4.3 el 4.4 på banen (husker ikke hvilken) og sørgede for at fullscreen apps lukkede ned for softwareknapper, så der ikke var spildt plads. Og så har jeg bare generelt ramt den tilbageknap lidt for mange gange selv her på min Note 3 mens jeg har siddet og spillet i horisontal tilstand. Det er bare mega irriterende at sætte sit bilspil på pause hele tiden...

6 1

Om brug af cookies