Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy Alpha: Det første møde [FØRSTE KIG]

Samsung Galaxy Alpha: Det første møde [FØRSTE KIG]

Det er ikke hver dag at Samsung lancerer en helt ny produktserie. Med Galaxy Alpha er Samsung klar til at udfordre iPhone 6.

Det er ikke hver dag at Samsung lancerer en helt ny produktserie. Med Galaxy Alpha er Samsung klar til at udfordre iPhone 6.

At kalde Galaxy Alpha et frontalangreb på Apples nyligt lancerede iPhone 6, er en overdrivelse. Men der er nu grundlag til at afstøve ’iPhone-killer’-begrebet for en stund.
Galaxy Alpha arver nemlig flere dyder fra Apples iPhones. Første hint findes i en uomtvistelig satsning på designer-chic og adelige elementer i Alphas udtryk.

Læs også: Samsung driller igen Apple på baggrund af den store iPhone

Samsungs Alpha og iPhone 5S emmer begge af luksus. For begge mobiler er det nærliggende at drage paralleller til kunsthåndværk som smykker eller designerure.

Californiske Apple og Sydkoreanske Samsung har dog vidt forskelligt design-DNA at trække på. Hvor en iPhone 5S efterlever Steve Jobs minimalistiske ånd, er Samsung Alpha mere asiatisk i sit udtryk. Alpha fremstår mindre sart og byder på lidt mere ’bling’.

Se også: Samsung Galaxy Alpha - det store billedgalleri

Begge er sylfidetynde, højtydende og kompakte, men Alpha bringer designelementer som ville være uhørte i Cupertino. Muskuløse kanter i hvert hjørne parret med en plastbagside giver derfor Alpha sit helt eget udtryk.

Samsung Galaxy Alpha mellem iPhone 6 og iPhone 5S
Samsung Galaxy Alpha mellem iPhone 6 og iPhone 5S

Specifikationer Samsung Galaxy Alpha

Mål: 65,5x132,4x6,7 mm
Vægt: 115 gram
Skærm: 4,7" Super AMOLED, 1280x720 pixels
CPU: Octa-core Exynos, 4 kerner 1,8GHz og 4 kerner 1,3GHz
RAM: 2GB
Lagerplads: 32GB indbygget, uden microSD
Kamera: 12MP hoved, 2,1MP front
Batteri: 1860mAh
Styresystem: Android 4.4.4
Andet: Fingeraftryksscanner, Ultra-Power Saving Mode, Private Mode, Download Booster

Samsung Galaxy Alpha - verdens tyndeste topmobil
Samsung Galaxy Alpha - verdens tyndeste topmobil

Behagelig luksus

Ser man ud over førstehåndsindtrykket, er Alpha et overaskende behageligt bekendtskab. Med sine 115 gram er den fjerlet, men den fine alu-ramme gør alligevel mobilen bundsolid. Det aftagelige bagcovers plastfinish er ekstremt skridsikkert og den tætte struktur vækker associationer til et Ferrari-rat.

Skærmen måler 4,7 tommer i diagonalen, men målene på Samsung Alpha er alligevel mere beskedne end den sammenlignelige iPhone 6 - lidt af en bedrift fra Samsungs ingeniører. Skærmens HD-opløsning er til gengæld en anelse lavere end i iPhone 6, men AMOLED-teknologi i displayet sikrer fuld skrue på farver, kontrast og dyb, dyb sort.

Selvom målene på 132 x 65,5 x 6,7 mm er beskedne, formår Samsung alligevel at pakke en muskuløs octa-core processor ind i smalle Alpha. Det er en 4+4 processor på 1,8 GHz, hvor 4 store cylindre løfter det tunge læs, mens 4 små strømvenlige tager over når der skal spares strøm. Med nyeste Android som styresystem og 2GB RAM vil Alpha klare langt de fleste ærter.

Eneste svage punkt kan vise sig at blive batteriet som skal drive den potente mekanik. Med 1860 mAh er det betragteligt mindre end hvad en S5 mini indeholder. Samsung lover dog, at både skærm og Exynos-processorens nyeste inkarnation begge er ekstra strømvenlige. Batteriet kan dog udskiftes eller levetiden forlænges via Samsungs ultra-sparemodus.

Læs også: Samsung Galaxy Alpha - derfor kommer den

På kamerafronten byder Alpha på et stærkt 12MP kamera med både HD slow-motion og 4K-video. Frontkameret er på 2,1 MP.

Som i Samsungs andre topmobiler finder man en fingeraftrykslæser i home-knappen og pulsmåler bagpå. For at forblive så kompakt som muligt har Samsung dog skrottet det vandtætte finish og micro-SD læseren. Derfor skal man kunne nøjes med de indbyggede 32GB lagerplads.

En ’iPhone-killer’?

Selvom Alpha minder om iPhone 6 på papiret skal man ikke lade sig narre. Alpha er en luksusmobil med sit eget udtryk, sine egne funktioner i et format der er både tyndere og mindre end iPhone 6.

Se også: Samsung Galaxy Alpha præsenteret

Samsung Galaxy Alpha fås i farverne hvid, sort, metalgrå, guld og blå. Lanceringsprisen er 4.995,- kroner. Klik her for at finde den bedste pris på Samsung Galaxy Alpha.

Du kan se Samsungs egen præsentation af Alpha nedenunder:Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bjørn 22-09-2014 22:50:16

Kommer der en anmeldelse af telefonen? Hvordan holder den sig op mod iphone?

0 0
Thomas Ulvedal 23-09-2014 10:20:58

Der kommer en anmeldelse af telefonen. Hvordan den er i forhold til iPhone 6, kan vi forhåbentlig også snart give dig svar på.

Mvh
Thomas
Mobilsiden.dk

0 0

Om brug af cookies