Samsung Galaxy Alpha – Kundernes stemme

Kundernes ønsker danner baggrund for det seneste skud på Samsungs Android-stamme, Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha – Kundernes stemme

Samsung Galaxy Alpha er kommet til verden, og den skiller sig ud fra resten af Samsungs sortiment på især designet, et område hvor Samsung har fået på puklen mere end en enkelt gang. Det er langt hen ad vejen kundernes skyld.

Claus Holm, der er landechef for Samsung i Danmark, fortæller, at det er det, kunderne vil have.

”Vi prøver at tilpasse vores design, så det passer til det, vores kunder gerne vil have, og lige nu fortæller vores kundegruppe os, at de for eksempel gerne vil have en metalramme.”

Læs også: Samsung Galaxy Alpha præsenteret

Det vil nogle måske tolke som en fjer i hatten til Samsungs konkurrenter fra Apple, der i et stykke tid har brugt en metalramme på deres iPhones. Det er dog ikke på grund af Apple, at Samsung har lavet Galaxy Alpha.

”Vi har lavet Alpha, på baggrund af den feedback vi har fået, og det har været et fokus på designet og teknologien. Hvad vores konkurrenter gør, kan vi ikke gøre meget ved,” siger Claus Holm.

Samsung vil favne bredt

Koreanerne er ikke blege for at lave flere versioner af deres telefoner for at kunne nå ud til flere mennesker, og det er Galaxy Alpha også et udtryk for.

”Der skal være produkter til alle mennesker. Alle skal have mulighed for at finde en smartphone fra Samsung, der passer til lige præcis dem. Det er ikke alle, der vil have en stor skærm, men de vil stadig have et high-end produkt, og det kan vi tilbyde med Alpha,” siger Claus Holm.

Læs også: Samsung kommer måske med buet Note

Samsung håber også på at kombinationen af high-end design, hardware og software vil blive taget godt imod af forbrugerene, når telefonen kommer i handlen 12. september.

”Med Alpha er der et valg til dem, der gerne vil have high-end specs og design, men som ikke vil have den store skærm i Galaxy S5,” siger Claus Holm. ”Så får man både alle de nyeste teknologier, men en størrelse, der passer en bedre.”

Brugbar innovation

Med Galaxy Alpha har Samsung fastholdt det udtagelige batteri, som bliver mere og mere sjældent i de nye telefoner, der dukker op, og det er for at give telefonen noget ekstra brugbarhed.

”Det at man kan tage batteriet ud gør, at man kan have et reservebatteri med, hvis man skal være uden mulighed for at oplade telefonen i et stykke tid. Det er også grunden til, vi introducerede Ultra-Power Saving Mode, så man kan forlænge batteriets levetid,” siger Claus Holm.

Han nævner også, at telefonen er udstyret med en 4G kategori 6-antenne, selvom man endnu ikke kan udnytte det i Danmark, så Samsung Galaxy Alpha også vil kunne bruges optimalt i fremtiden.

Samsung Galaxy Alpha vil kunne købes fra den 12. september, og den vil være at finde på hylderne langt de fleste steder, der forhandler smartphones, men det er ikke sikkert, det bliver til en ny linje af Samsung-produkter i stil med Galaxy S-serien.

”Alpha er et nyt designorienteret produkt, der stikker ud. Lige nu vil folk have en metalramme, men om det også er sådan om 12 eller om 18 måneder, det er ikke til at sige,” siger Claus Holm.

Kundernes stemmer er i hvert fald et vigtigt element i Samsung udvikling af deres produkter ifølge Claus Holm.

”Den dag vi stopper med at lytte til kunderne, er vi ikke innovative mere.”

Mere til sagen

Historien lå ikke død så alt for længe. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 13/8/2014 postede redaktionen en ny vinkel med historien Motorola vender kurven – Læs her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Smartphone..