Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy Note 3 booster hastigheden på benchmark-målinger

Samsung Galaxy Note 3 booster hastigheden på benchmark-målinger

Samsungs Note 3 kommer ud med overoptimistiske resultater i benchmark-programmer. Læs her hvorfor.

I nørdede teknikkredse er der som altid fokus på benchmark-målinger af smartphones, og tidligere blev Samsung afsløret i, at sætte alle maskiner til fuld kraft på Galaxy S4, når en benchmark-applikation blev afviklet på telefonen.

Når telefonen sætter sig selv i overgear betyder det også, at den ofte komme ud med bedre resultater, end telefoner der ikke gør dette.

Nu har Arstechnica.com kastet sig over Galaxy Note 3, der også sætter fuld speed på processor og chipset, når målingsprogrammerne afvikles.

Normalt når Note 3 kører i tomgang, er tre af de fire kerner lukket ned for at spare strøm, mens den sidste kører på 300 MHz. Men så snart en af de populære benchmark-apps åbnes, sættes alle CPU-kerner i 2.3 GHz tilstand, der er den hurtigst tilgængelige hastighed.

20 procent bedre resultat

Resultatet er, at Note 3 ligger 20 procent højere, end konkurrenterne.

Websiten har lavet Stealthbench 3, der blot er en omdøbt version af Geekbench 3, for at kunne vise, hvad telefonen gør. Stealthbench kendes nemlig ikke af Note 3, hvorfor den ikke registrerer det som et målingsprogram – og holder altså sig altså i ro.

Med Stealthbench kørerende speeder Galaxy Note 3 ikke alle CPU-kerner op.

Retfærdigvis skal det siges, at selvom Note 3 ikke speeder hastigheden op, er den fortsat en smule hurtigere end eksempelvis LG G2, blot ikke SÅ meget hurtigere.

Selvom producenterne gerne vil have de hurtigste målinger i forhold til konkurrenterne, er et godt benchmarkresultat ikke det samme som, at telefonen med de bedste tal, også i dagligdagen opleves som den hurtigste.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ahmed Masih G 07-10-2013 04:58:01

Jeg har note 3. Den er fandenme hurtig og med de 3 GB ram så kan den klare meget mere end LG g2 (som åbenbart finansiere mobil.nu). test den selv. ikke bare med benchmark men i virkeligheden. Når mobilen bliver presset til det sidste så kan man se tydeligt. at ingen mobiler kan give et bedre resultat..

0 0
Habtus 02-10-2013 20:23:02

Forbavsende neutral artikel i betragtning af det er decideret snyd, og trods alt overraskende plat af et et selskab af den størrelse at ty til den slags metoder.
Det kan simpelthen ikke forsvares og vel i øvrigt ret unødvendigt hvis telefonens rigtige performance ellers er i orden

0 0
Arthur 02-10-2013 20:43:12

Kan du prøve at uddybe hvorfor du mener at der er tale om snyd? Selve tanken omkring benchmarking er at måle hvor meget "juice" der i apparatet.

Det giver jo ikke mening at måle noget som yder 50-60% når det kan yde 100!

0 0
Habtus 02-10-2013 23:25:28

@arthur
Formålet med benchmark test er ikke at få en teoretisk måling på hvad telefonen kan klare under nogle kunstige forudsætninger hvor telefonen vil blive overophedet og have strøm til en halv times brug. Hvad skal man bruge det testresultat til når telefonen under normal brug performer helt anderledes? Formålet må være at lave en tværgående måling på telefonerne så man under samme forudsætninger kan vise hvad køberne kan forvente. Når man så specifikt programmere sin telefon til at overperforme når den kører tests mod andre telefoner - ja så er det da at snyde. Hvor stor forskellen i testresultaterne så skal være for at brugerne mærker en forskel er så en hel anden historie.

0 0
Arthur 03-10-2013 11:32:30

Tak for dit svar.

Jeg kan godt forstå din pointe, men mit syn på benchmarking bare lidt anderledes. For mig er det lidt ligesom at benchmarke en Ferrari baseret på hvor god den vil være til "normal" brug.

Der er ingen tvivl om at ingen mennesker har et behov for at have en Ferrari til daglidagsopgaver såsom at handle ind og køre børnene i skole. Men derfor mener jeg stadigvæk ikke at den skal måles efter hvad der er normen for os.

Tophastigheden på en Ferrari er ikke 110 km/t blot fordi at vi ikke må køre hurtigere i DK.

0 0
Robert 02-10-2013 18:57:12

Da røg der sikkert 1-2 stjerner på John's kommende anmeldelse. Jeg bruger selv telefonen på 3. døgn og selvom det irriterer mig gevaldigt at man ty'r til sådanne medtoder for at vinde becnhmarkløbet - så lad mig slå det fast: Det her er en top-telefon der bare fniser af alt det arbejde man sætter den til og jeg har ikke oplavet skyggen af det velkendte touchwiz lag.

0 0
Arthur 02-10-2013 18:16:50

Umiddelbart vil jeg ikke kalde det her at "booste benchmarks". Det måler jo ikke tophastigheden på en bil ved at køre den i 2. gear!

0 0
Søren 02-10-2013 16:00:36

Jeg forventede da at alle benchmarks samt producenter gjorde dette! Altså satte telefonen til at arbejde på maks styrke! Er det ikke meningen det skal vise hvad telefonen kan, når denne bliver presset?

0 0
Habtus 02-10-2013 20:25:34

Det giver ikke mening at teste hvad den kan præstere når man overclocker fuldstændig uden sammenhæng med hvad en bruger/køber vil opleve

0 0
Jacques 02-10-2013 16:13:11

Jeg tænkte præcist det samme.

0 0

Om brug af cookies