Samsung Galaxy Note 3 booster hastigheden på benchmark-målinger

Samsungs Note 3 kommer ud med overoptimistiske resultater i benchmark-programmer. Læs her hvorfor.

Samsung Galaxy Note 3 booster hastigheden på benchmark-målinger

I nørdede teknikkredse er der som altid fokus på benchmark-målinger af smartphones, og tidligere blev Samsung afsløret i, at sætte alle maskiner til fuld kraft på Galaxy S4, når en benchmark-applikation blev afviklet på telefonen.

Når telefonen sætter sig selv i overgear betyder det også, at den ofte komme ud med bedre resultater, end telefoner der ikke gør dette.

Nu har Arstechnica.com kastet sig over Galaxy Note 3, der også sætter fuld speed på processor og chipset, når målingsprogrammerne afvikles.

Normalt når Note 3 kører i tomgang, er tre af de fire kerner lukket ned for at spare strøm, mens den sidste kører på 300 MHz. Men så snart en af de populære benchmark-apps åbnes, sættes alle CPU-kerner i 2.3 GHz tilstand, der er den hurtigst tilgængelige hastighed.

20 procent bedre resultat

Resultatet er, at Note 3 ligger 20 procent højere, end konkurrenterne.

Websiten har lavet Stealthbench 3, der blot er en omdøbt version af Geekbench 3, for at kunne vise, hvad telefonen gør. Stealthbench kendes nemlig ikke af Note 3, hvorfor den ikke registrerer det som et målingsprogram – og holder altså sig altså i ro.

Med Stealthbench kørerende speeder Galaxy Note 3 ikke alle CPU-kerner op.

Retfærdigvis skal det siges, at selvom Note 3 ikke speeder hastigheden op, er den fortsat en smule hurtigere end eksempelvis LG G2, blot ikke SÅ meget hurtigere.

Selvom producenterne gerne vil have de hurtigste målinger i forhold til konkurrenterne, er et godt benchmarkresultat ikke det samme som, at telefonen med de bedste tal, også i dagligdagen opleves som den hurtigste.