Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy Note 4 - Stadig den største [FØRSTE KIG]

Samsung Galaxy Note 4 - Stadig den største [FØRSTE KIG]

Samsung forfiner deres fører-phablet med succes. Galaxy Note 4 lader til igen at blive den bedste i klassen.

Samsung har behov for genrejsning. Efter et par kedelige kvartaler med sløjt salg og tab af markedsandele skal skuden vendes. Og Note 4 er et af nøgleprodukterne i genetableringen af den succesvante koreanske gigant.

Læs også: Oplev de fede “Galaxy Note 3 features” på enhver Android [TIP]

Galaxy Note 4 udgør fjerde generation i Samsungs selvdefinerede niche mellem telefoner og tablets: phablets. En Note kendetegnendes altid ved den medfølgende S-pen, et redskab der bliver klogere ved hver generation.

Men nu gælder det fjerde kapitel i Note-sagaen. Er den mon værd at satse på?

Se også: Samsung Galaxy Note 4 - det store billedgalleri

Mål: 153,5x78,6x8,5mm, 176 gram
Display: 5,7” AMOLED display, QHD-opløsning, 515 PPI
Kamera: 16 MP f/2.0 optik med optisk stabilisering, 3,7 MP frontkamera
Ydelse: Exynos 5433 octa-core 1,9+1,3 GHz, Mali T670 grafik, 3GB RAM
Lagerplads: 32GB + op til 128GB micro-SD
Software: Touchwiz UX og Android KitKat 4.4.4
Batteri: 3220 mAh
Netværk: 2G, 3G, 4G/LTE cat. 4, op til 150 mbps
Øvrigt: S-pen, pulsmåler, fingeraftrykslæser, fås i hvid, pink, bronze, eller sort
Pris: 5.995,- kroner

En note er altid en hamper størrelse. Kæmpeskærmen udfordrer de mindre hænder og kræver en tilvænningsperiode før den bliver nem at anvende. Men er man en gang blevet solgt på mobilindhold i biografformat er der uhyre svært at vende tilbage til telefoner i iPhone størrelse.

Note 4 er ingen undtagelse. Den er stor.

I modsætning til forrige modeller er Note 4 ikke vokset forhold til sidste års model. Et nyt metalfinish erstatter de forkromede plastkanter og løfter kvalitetsindtrykket gevaldigt. Sammen med en aftagelig bagside udført i et nye læderlignende plast, sikres et godt greb om den fine elektronik.

Læs også: Samsung Galaxy Note 4 officiel - se pris og specifikationer

Selvom displayet ikke er større, er den en omvej værd. Note 4 huser et quad-HD panel med en tårnhøj opløsning på 2560x1440 pixels, og det gør den ualmindelig skarp. Uanset hvor tæt man kommer på er det nu umuligt at øjne de enkelte pixels.

Skærmen arver samtidigt det karakteristiske store farverrum og dybe kontrast, som kendetegner AMOLED-teknologien. Kombinationen af stort, ultraskarpt display med opulente farver og kontrast løfter al indhold på Note 4 – her kræses virkeligt for nethinden.Samsungs nye darling deler naturligvis features med forårets Galaxy S5 flagskib. Man genfinder pulsmåler og fingeraftrykslæser, men den vandtætte skal som gjorde S5 velegnet til sport er nu borte, sammen med forgængerens USB 3.0 stik.

Man kan stadigt selv udskifte batteriet og udvide de 32GB lager med op til 128GB micro-SD. Samsung tilbyder desuden yderlige to års 50GB Dropbox-lagerplads i skyen.

Højtaleren er stadigt gemt på bagsiden, hvor den enligt skal levere lyd, der skal matche det flotte display.

Skabt til notestagning

Pen-teknologien er central i Notens brug som digital notesblok. Den kan naturligvis anvendes til at skrible noter ned, men samspillet mellem apps bliver forbedret. Samsung introducerer en udklipsholder hvor indhold som billeder, noter, hjemmesider og meget mere kan sammenstykkes til en enkel delevenlig fil.

For samtidigt at gøre det enklere at kopiere indhold er penen nu udstyret med en lille knap. Den kan holdes nede for at udvælge tekst eller fotos til udklipsholderen, ligesom med en almindelig mus.

Læs også: Samsung Galaxy Note Edge er ny phablet

Til billeder af dokumenter, tavler eller plakatter er kameraet også i stand til automatisk at rette elementerne ud og gøre dem lettere at læse.

Lydoptagelser får også et boost. Lægger man Note ned på et mødebord, kan tre retningsbestemte mikrofoner nu danne sig et (lyd)billede af hvor mødedeltagere befinder dig. Optageren kan nu danne et lydspor for hver enkel deltager (op til otte), som derefter kan afspilles enkeltvis.

Monsterkræfter - som sædvanligt

En definerende feature ved Note-serien er en manisk stuvning af lutter topkomponenter i det store kabinet - gg Samsung skuffer heller denne gang. Det er Samsungs nyudviklede Exynos 5433 octa-core, der driver nyeste version af Android styresystemet.

Processoren indeholder en 4+4 hybrid motor. Fire kraftige cylindre på 1,9 GHz løfter de tunge opgaver som spil, og afløses af mindre strømvenlige kerner på 1,3 GHz, når der ikke er behov for den store regnekraft. Til spil og anden 3D-grafik er det også nyudviklede Mali-T760 der skal drive de mange pixels frem på lærredet.

Takket være hybrid-motoren kan Samsung love, at driftstiden forlænges med 7,5% i forhold til Note 3, til trods for at batterikapaciteten forbliver den samme. Batteriet oplader hurtigere end tidligere, og der kan nu lades fra 0 til 50% på en halv time, en feature som kan redde dagen hvis man har glemt den natlige opladning.

Lovende kamera

Note 4 byder på 16 megapixel ligesom Galaxy S5 men man finder alligevel en række væsentlige forbedringer. Optikken åbner op til f/2 og samler dermed dobbelt så meget lys ind når det bliver mørkt. En optisk billedstabilisering sikrer desuden, at både billeder og videooptagelser ikke bliver rystede.

Se også: Samsung Galaxy Note 3 - endnu en gang overbevisende [TEST]

Sammen med 4K videooptagelse har Note 4 potentiale til at blive en fantastisk video-platform.

Frontkameraet løfter sig også op, og byder på 3,7 megapixels - nu parret med en endnu mere lysstærk f/1,9 optik. Note 4 indfanger også en bredere vidvinkel med frontkameraet så man får det hele med, og skal hele vennebanden med på selfien kan en panorama-mode få alle med.

Første indtryk af Note 4 er overvejende positivt, den revolutionerer ikke, men bygger videre på Note-familiens kvaliteter med smartere notefunktioner og en lang mere eksklusiv byggekvalitet. Er du i forvejen solgt på Note-familiens herligheder vil den nye Note ikke skuffe.

Læs også: Huawei Ascend Mate 7 - Hypermobil på kinesisk

Spørgsmålet er hvorvidt Samsung kan indfange nye brugere i Note-folden. Har du små hænder er telefonen stadigt stor og kræver tilvænning.

Note 4 virker dog som et modent produkt som vil glæde mere og mere med sine praktiske features. På mobilsiden.dk redaktionen er vi overbeviste om at den besidder kvaliteterne til et home-run for Samsung. Vi glæder os derfor til at skulle se nærmere på fører-phableten i vores kommende test.

Note 4 kommer i farverne hvid, pink, bronze og sort. Den vil få dansk debut omkring d. 20. oktober til vejledende 5.995,- kroner.Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Datsik 09-09-2014 14:35:58

Hej igen Niels!
Har du hørt videre om hvilken processor Note 4 lander med i DK?

0 0
Datsik 08-09-2014 15:31:29

Jeg skrev og spurgte både Samsung Danmark og 3 Mobil hvilken processor model de fik hjem. Begge svarede 805 modellen. Men de har nok skiftet mening siden Jeg spurgte for et par dage siden. Synes på en måde det er spændende at få Exynos tibage igen. Har set en benchmark fra Antutu hvor den rev over 50.000 i score.

0 0
Niels de Boissezon 08-09-2014 16:24:10

Hmm. Det lyder mystisk for jeg har fået noget andet at vide fra Samsungs DK ledelse. Jeg skal nok opdatere hvis jeg hører nyt.

Venligste hilsener,
Niels /mobilsiden.dk

0 0
08-09-2014 13:44:22

Er det ikke snapdragon 805'eren der er på den europæiske model?

0 0
Niels de Boissezon 08-09-2014 13:48:07

805'eren er begrænset til US i første omgang. Samsung DK har bekræftet til mobilsiden.dk, at vi får Exynos varianten herhjemme - altså ingen cat 6 LTE til os :-/

Venligste hilsener,
Niels /mobilsiden.dk

1 0
08-09-2014 14:06:42

Okay, men mon ikke cat. 4 er nok i første omgang :D Er dog bange for update frekvensen på exynos kunne gå hen og blive kedelig. Men ellers fedt at andre end de asiatiske/mellemøstlige markeder for lov til at smage på exynos SoC'en igen.

0 0
Niels de Boissezon 08-09-2014 14:35:45

Nu må vi se. På papiret er den med helt fremme, og skåret ud i 20nm-proces mod S805'erens 28nm-proces. Men rooter man sin mobil og leger med ROMs er det en uheldig udvikling.

1 0

Om brug af cookies