Samsung Galaxy Note 5 får vendbart USB-stik og kæmpe batteri

Nyt rygte peger på, at Samsung udstyrer den næste Galaxy Note 5 med det relativt nye USB Type C-stik og gigantisk batteri.

Samsung Galaxy Note 5 får vendbart USB-stik og kæmpe batteri

Den næste topmodel fra Samsung, Galaxy Note 5, bliver et kraftværk spækket med de det nyeste hardware og et kæmpe batteri.

Sådan lyder rygtet i hvert fald fra en kinesisk hjemmeside, der mener at vide, hvordan flere af de centrale komponenter i Galaxy Note 5 kommer til at blive.

Den helt store nyhed er, at Samsung vil introducere det nye USB Type C-stik, som ud over at være vendbart også sikrer langt hurtigere overførsler af data og højere strømstyrke. I den nuværende Galaxy Note 4 sidder en Micro-B USB-port, som klarer 5 volt og 1,8 ampere.

Læs også: Sony: Intet vendbart USB Type C-stik i nye smartphones

Det skal ses i forhold til USB Type C, som leverer hele 20 volt og 5 ampere i stedet for. På papiret kan du altså oplade telefonen med langt større mængder af strøm og dermed hurtigere end hidtil.

Samsung Galaxy Note 5
Her ses et til bud på, hvordan den næste Galaxy Note 5 kan ende med at tage sig ud. (Foto: zol.com.cn)

Kæmpe batteri på 4100 mAh

Rygtet lover om et batteri af den helt store slags. Fra de 3220 mAh, der sidder i den nuværende model, vil Samsung i den kommende Galaxy Note 5 øge kapaciteten til hele 4100 mAh – det er en stigning på 27 %.

Samtidig holdes tykkelsen nede på kun 7,9 mm, som er en anelse tyndere end Note 4. Alligevel bliver der stadig plads til den obligatoriske S-Pen, som får Note-serien til at udmærke sig fra de fleste andre såkaldte “phablets”.

Du behøver altså ikke bekymre dig om at løbe tør for strøm med Galaxy Note 5, hvis det viser sig, at batteriet ender med en så stor kapacitet, som rygtet siger.

Samsung Galaxy Note 5
Her ses et til bud på, hvordan den næste Galaxy Note 5 kan ende med at tage sig ud. (Foto: zol.com.cn)

Lynhurtig lagerplads og processor

Samsung fik stor ros for den lynhurtige lagerplads af UFS-typen, som man gør brug af i Galaxy S6 og S6 Edge. En benchmarktest viser, at den overgår alle konkurrenterne i hastighed, når det gælder læse- og skrivehastigheder af indhold.

Læs også: Samsung Galaxy S6 giver HTC One M9 benchmark-tæsk

Samme teknologi til lagerpladsen vil Samsung også gøre brug af i Note 5, så du får en lige så hurtig indlæsning af eksempelvis spil og andet tungt indhold. Det vil til dels også skyldes processoren, som ventes at blive Samsungs egen Exynos 7422-processor.

Det er en lille opgradering af, hvad der er at finde i Galaxy S6 og S6 Edge lige nu, så her kan du formentlig også forvente kraftværk, der overgår de fleste konkurrenter.

Samsung UHD
Samsung arbejder på UHD-skærme til smartphones, men det bliver ikke med Galaxy Note 5.

Får ikke Ultra HD-skærm alligevel

Et tidligt rygte pegede på, at Samsung kunne introducere Galaxy Note 5 med en såkaldt Ultra HD-skærm, som dækker over en opløsning på intet mindre end 2160 x 3840 pixels.

Læs også: Samsung Galaxy Note 5 kan introducere Ultra HD-skærme

Nu viser det sig måske at være lidt for optimistisk. En tidligere Samsung-ansat har angiveligt været ude at sige, at UHD-skærmopløsningen kun er et eksperiment. Derfor forventes Galaxy Note 5 nu ”kun” at komme med en QHD-skærm med en opløsning på 1440 x 2560 pixels fordelt på et endnu større skærmareal på 5,9”.

Alt tyder fortsat på, at præsentationen af Galaxy Note 5 finder sted under IFA-messen i Berlin. Det vil sige et sted mellem den 4. og 9. september.