Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy Note 5 kan introducere Ultra HD-skærme

Samsung Galaxy Note 5 kan introducere Ultra HD-skærme

Samsung kan meget vel være på vej med en mobilskærm i den voldsomt store UHD-opløsning på hele 2160 x 3840 pixels.

Et nyt rygte peger på, at den næste Galaxy Note 5 bliver telefonen, der tager skridtet videre og introducerer Ultra HD-skærme med en opløsning, der er fire gange større end Full HD.

Samsung har helt tilbage til 2013 arrangeret en Analyst Days-præsentation i Sydkorea, hvor man fremlagde visionen for flere af koncernens afdelinger.

Læs også: DTU: Fremtidens touchskærm kan bruges under vand

Blandt disse lagde Samsung Display visionen for de næste skærmpaneler. Her blev det bekræftet, at UHD-skærmpaneler er estimeret til at komme på markedet i 2015.

Særligt interessant bliver det, når det ses i sammenhæng med et rygte omkring den næste Galaxy Note, der i dag er kommet frem.

Galaxy Note 5 opnår en abnormt høj pixeltæthed

En tipster oplyser til Phonearena.com, at Samsung pønser på at smække det ekstremt højtopløselige skærmpanel i Galaxy Note 5 som den eneste smartphone i porteføljen.

Kilden mener yderligere at vide, at Samsung Display vil påbegynde produktionen af UHD-skærmpanelerne allerede til august. Det åbner op for en mulig produktlancering til IFA-messen, der finder sted den 4. til 9. september – præcis som Note 4 blev.

Det er samtidig nogle meget specifikke skærmstørrelser, der er oplyst af kilden. To Note 5-varianter forventes nemlig at blive sat i produktion: En med dobbeltkurvet skærm på 5,89” som Galaxy S6 Edge samt en almindelig udgave med en skærmstørrelse på 5,78”.

Læs også: Samsung: Næste år kan du folde mobilen

Med den forventede UHD-opløsning løber pixeltætheden på de to modeller op i svimlende 762 og 748 PPI. Det er et ordentligt spring fra de nuværende QHD-skærmpaneler på 1440 x 2560 pixels, hvor Galaxy S6 på nuværende tidspunkt topper med en pixeltæthed på 576 PPI.

Fra Samsung's Analyst Days-præsentation lyder forudsigelsen, at disse skærmpaneler vil have en diamantpixelkonstruktion bygget op af subpixels frem for den normale RGB-opbygning med enkeltvise farvede pixels.

Om Galaxy Note 5's skærmpanel viser sig at tage sig ud som rygtet lyder, må du vente tålmodigt for at finde ud af.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies