Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy Note 7: Dette kan du forvente i morgen

Samsung Galaxy Note 7: Dette kan du forvente i morgen

I morgen lanceres Samsung Galaxy Note 7. Få her et overblik over, hvad du kan forvente af nyheder ved den store Unpacked-event.

Foto: Twitter.com (@evleaks)

I morgen løfter Samsung sløret for den længe ventede smartphones, Galaxy Note 7. Efter mange måneder med rygter samler vi derfor op på de mange informationer og billeder, der har floreret om topmodellen.

Læs også: Skarpt billede af Note 7 og den nye S Pen sluppet ud

Herunder følger derfor en gennemgang af de mange rygter om, hvad du kan se frem til, når telefonen bliver en realitet i morgen.

Foto: Nowhereelse.fr

Små designændringer i forhold til Galaxy S7

Lige som det ses med de fleste andre smartphones har Samsung ikke just formået at holde hemmelighederne bag lukkede døre. Der er nemlig sluppet ufatteligt mange billeder ud af Galaxy Note 7 – både tidlige 3D-modeller, de såkaldte hands-on og officielle pressefotos.

Dermed kan designet på Note 7 med stor sikkerhed beskrives. Grundlæggende er der tale om et design, der bygger på Galaxy S7 og S7 edge. Det er samme materialer med glas på fronten og bagsiden, mens der fortsat er en ramme af aluminium. Formmæssigt minder Note 7 også meget om Galaxy S7 og S7 edge, men den er en anelse mere firkantet i udtrykket – hjørnerne er ikke helt så bløde som Galaxy S7 og Galaxy S7 edge.

Læs også: Knivskarpe pressefotos af Samsung Galaxy Note 7 dukker op

Størrelsesmæssigt lyder det, at Note 7 kommer til at måle 153,5 x 73,9 x 7,9 mm, hvilket er 0,2 mm højere, 2,2 mm smallere og 0,3 mm tykkere end sidste års Note 5, som ikke kom til Danmark. Det velkendte design kommer med en også velkendt IP68-certificering ligesom Galaxy S7 og S7 edge.

Det er ganske imponerende taget i betragtning at Note 7 naturligvis gemmer på en S Pen-stylus, der trækkes ud fra bunden. Note 7 bliver derfor både vand- og støvafvisende i ned til 1,5 meters dybde i maks. 30 minutter.

Udvalget af farver bliver lidt anderledes end med både Galaxy Note 5 og Galaxy S7. Den kommende Note 7 kommer nemlig i hvid, sort samt en speciel lyseblå farve med en guldramme.

Foto: Nowhereelse.fr

Samme store skærm med forbedret S Pen

Der har været mange forskellige oplysninger om skærmen i den næste Note 7. Dels om skærmstørrelsen og dels hvorvidt den bliver kurvet eller ej. Det er dog efterhånden ganske sikkert, at Note 7 kun kommer i én variant, som har svagt kurvede sider. Siderne er ikke nær så kurvede som Galaxy S7 edge, men stadig ikke lige så flade som en traditionel skærm.

Størrelsen på AMOLED-skærmen ventes desuden at blive 5,7” lige som forgængeren, og med en QHD-skærmopløsning på 1.440 x 2.560 pixels vil den få en pixeltæthed på 515 pixels per tomme.

Til brug af skærmen følger den føromtalte stylus, der er forbedret, så den kan registrere hele 4.096 forskellige trykniveauer. Tryk registreres nu også endnu hurtigere med kun 50 ms forsinkelse.

Foto: Nowhereelse.fr

Samme mekanik som Galaxy S7

Rygter gik i lang tid på, at Samsung ville opgradere processoren i Note 7 i forhold til Galaxy S7 og S7 edge, men det ser ikke ud til at blive tilfældet. I stedet bliver den samme processor, hvor Samsung internationalt benytter sin egen ottekernede Exynos 8890-processor på 2,3 GHz.

Til at supplere processoren vil der være én variant af lagerplads på 64 GB modsat 32 GB i Galaxy S7, som kan udvides yderligere med op til 256 GB med et eksternt microSD-kort. Mængden af RAM forbliver uændret i forhold til Note 5 og Galaxy S7, hvilket altså ’kun’ vil sige 4 GB RAM i en tid, hvor flere topmodeller så småt begynder at komme med hele 6 GB af slagsen.

Læs også: Rygte: Samsungs næste Galaxy Note kaldes Galaxy Note 7

Også kameraet vil være identisk med det, der sidder i Galaxy S7 og S7 edge. Det vil sige, at du kan se frem til et 12 megapixel kamera med dual pixel-teknologien, som sikrer lynhurtig autofokusering. Objektivet har desuden en blænde på f/1.7, som sikrer et stort lydindtag i mørke omgivelser.

Ligesom tidligere Samsung-smartphones får Note 7 en integreret fingeraftrykslæser i Home-knappen, men det bliver ikke den eneste måde at låse telefonen op på. Der kommer nemlig også en såkaldt iris-scanner, som via kameraet og infrarøde stråler kan bruge mønsteret i dine øjnes regnbuehinde (eller iris) til at verificere, at det er netop dig, der forsøger at låse telefonen op.

En anden stor nyhed i Note 7 bliver, at den kommer med det vendbare USB Type-C-stik som den første Samsung-telefon. Netop Samsung er en af de sidste større producenter til at tage skiftet fra microUSB til USB Type-C. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvilken vej du indsætter kablet, og på sigt vil udbredelsen af USB Type-C betyde, at det ene og samme stik kan bruges til langt det meste forbrugerelektronik.

Læs også: Officiel Samsung-video dropper hints om Galaxy Note 7

Ændringen til USB Type-C betyder også, at Samsungs Gear VR-headset ikke længere passer. Derfor lanceres der også en ny udgave af Gear VR, der er kompatibel med både Note 7 med USB Type-C og de ældre Samsung-topmodeller med microUSB.

Til sidst går rygterne også på, at Note 7 kommer med en batterikapacitet på 3.500 mAh, hvilket vil være en stigning på 17 % i forhold til Note 5 med 3.000 mAh.

Foto: Nowhereelse.fr

Pris og tilgængelighed

Også prisen og tilgængeligheden har der floreret flere oplysninger om. Først forlød det, at Note 7 vil blive mulig at købe i butikker og webshops ganske kort tid efter offentliggørelsen i morgen, men der er formentlig blot tale for, at Samsung åbner op for forudbestillingerne lige som med Galaxy S7.

Et rygte er nemlig dukket op i mellemtiden, som peger på, at den lander i de europæiske butikker fredag den 16. august – altså to uger efter lanceringen. Den europæiske pris bliver efter sigende 849 euro – direkte omsat til 6.300 kroner.

Læs også: Samsung fremskynder lancering af næste Galaxy Note

Hvis Note 7 viser sig at koste 849 euro, vil en mere sandsynlig dansk pris være en heftig én af slagsen på 7.000 kroner, da Samsung Galaxy S7 var 10 % dyrere i Danmark i forhold til den europæiske pris og at det samme formentlig vil gøre sig gældende for Note 7.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies