Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy Note 7 er ikke nem at reparere

Samsung Galaxy Note 7 er ikke nem at reparere

Det er ikke en nem opgave at reparere en ødelagt skærm eller komponent i Samsungs nye Galaxy Note 7. Det viser en gennemgang fra hjemmesiden iFixit.

Foto: Ifixit.com

Samsungs smartphones det seneste halvandet års tid er ganske vist nydelige med både fronten og bagsiden dækket af skinnende glas, men designændringerne er sket på bekostning af hvor nemme de er at reparere.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 - Årets bedste [TEST]

I foråret fik Galaxy S7 og Galaxy s7 edge begge ikke langt fra bundkarakter med 3 ud af 10 mulige stjerner, da det var ganske besværlige at reparere selv. Tæt på samme billede gentager sig igen et halvt år senere med den nye Galaxy Note 7.

Den nye, store phablet ender nemlig med en bedømmelse på 4 ud af 10, hvilket ikke er synderligt imponerende, men trods alt en tand bedre end Galaxy S7 og S7 edge. Igen er det især den kurvede skærm og glasbagsiden, der trækker ned. Bagsiden sidder nemlig fast med kraftig lim, som gør det noget sværere at få adgang til mekanikken i forhold til bagsider, der er skruet fast.

Med de rette redskaber såsom en varmepude eller en varmepistol samt en sugekop kan det dog lade sig gøre uden problemer. iFixit melder dog ud, at det er så godt som umuligt at skifte en flækket Note 7-skærm uden også at ødelægge skærmpanelet nedenunder. En udskiftning af skærmen er derfor ikke helt billig, men samme problem ses på mange, mange andre topmodeller.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 - første hands-on [WEB-TV]

Også batteriet er limet godt fast, så du skal være noget forsigtig, når du forsøger at lirke det op. Det er altså mange af de samme problemer, som du møder gennem under en reparation af Note 7 som med Galaxy S7 og S7 edge. Til gengæld kan du nu udskifte USB Type-C-porten uden at skulle helt ned til skærmpanelet, lige som du relativt nemt kan udskifte til de fleste komponenter enkeltvis så snart du er kommet igennem bagsiden og et ekstra plastikskjold, der adskiller glasbagsiden og komponenterne.

Hvis du ikke før har prøvet at reparere en smartphone, er det altså formentlig ikke Note 7, du skal give dig kast med, men derimod opsøge en lokal reparatør. På Mobilpriser.dk kan du finde den billigste reparation af din smartphone i netop din by.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies