Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy S overclocket til 1,6 GHz

Samsung Galaxy S overclocket til 1,6 GHz

Normalt har Samsung Galaxy S en processor på 1 GHz, men med teknisk snilde er det lykkedes at presse den til 1,6 GHz. Dog kan alle og enhver ikke gøre det - endnu.

Samsung Galaxy S
Samsung Galaxy S

At overclocke betyder at man får en enhed til at yde mere end den egentlig er beregnet til.

Fænomenet har indtil nu hovedsagligt været forbundet med grafikkort og processorer i stationære computere, men mere avancerede smartphones er nu også i skudlinjen.

Det er lykkedes at presse en Hummingbird processor i Samsung Galaxy S model op på 1,6 GHz fra de normale 1 GHz den oprindeligt er født med.

Programmet Quadrant blev benyttet som sammenligningsgrundlag og man fik en score på over 3000. Programmet er gratis og hvis man har mod på at sammenligne resultater, kan det hentes ned på ens Android enhed fra Android Marked.

Enheden som blev benyttet er Samsung Vibrant, dette er navnet som Samsung Galaxy S har fået, når den sælges af den tyske teleoperatør T-Mobile.

På nuværende tidspunkt har folkene bag ikke frigivet noget som gør normale brugere i stand til at prøve selv, men det forventes at komme snart, og de forventer ligeledes at understøtte alle varianter af Samsung Galaxy S.

Er man meget interesseret, kan man følge med i udviklingen på forummet hos XDA-Developers.

Overclocking har dog nogle ulemper. Det sætter f.eks. de interne komponenter på overarbejde, og man kan i sidste ende stå med en telefon som ikke fungerer, det kan derfor ikke anbefales at afprøve det uden at være meget påpasselig.

Historien melder desuden heller ikke noget om hvor lang batteritiden er, når telefonen presses så meget.


Samsung GT I9000 Galaxy S 8GB - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mathias 08-11-2010 12:24:00

Det er da ikke fedt at underclocke sin mobil fordi så får du en mindre Cpu jeg har lagt programmet ind på min mobil... venter på at det bliver frigivet så min mobil kommer til at køre med 1.6 i stedet for 1 Ghz... Glæder mig for sygt til min mobil bliver overclocket PS hvordan får man sin mobil opdateret til 2.2 froyo jeg har problemer med at gøre det... den skriver noget med infonationserveren at den ikke kan få adgang til den... men det kan jeg ikke forstå fordi den har Fuld Internet og det hele...

0 0
09-11-2010 09:23:20

Hvilken mobiltelefon har du?

Fordelen ved at kunne underclocke er at du kan spare på strømmen, fx hvis du i en periode ikke er i nærheden af et stikkontakt. PT burde de fleste programmer kunne køre på en snadragon clocket til 600mhz(jf. Legend).

0 0
Mikkel Thygesen 06-11-2010 14:05:53

Ved I noget om, om det vil tage hårdere på batteriet at overclocke den?

0 0
Nikolaj 07-11-2010 21:45:50

Hvis du gerne vil have længere levetid på batteriet, kan du derimod underclocke din telefon ;)

0 0
06-11-2010 15:57:54

Det kunne man godt forestille sig, så vidt jeg ved får du normalt et strømforbrug der i forhold til ydelsen er meget høj på computeren, så mon ikke det samme gælder på en mobiltelefon.

Under alle omstændigheder er det en smart måde at forlænge livet i en aldrende smartphone, men det er ikke noget jeg ville prøve i dag.

0 0

Om brug af cookies