Samsung Galaxy S overclocket til 1,6 GHz

Normalt har Samsung Galaxy S en processor på 1 GHz, men med teknisk snilde er det lykkedes at presse den til 1,6 GHz.

Samsung Galaxy S overclocket til 1,6 GHz

At overclocke betyder at man får en enhed til at yde mere end den egentlig er beregnet til.

Fænomenet har indtil nu hovedsagligt været forbundet med grafikkort og processorer i stationære computere, men mere avancerede smartphones er nu også i skudlinjen.

Det er lykkedes at presse en Hummingbird processor i Samsung Galaxy S model op på 1,6 GHz fra de normale 1 GHz den oprindeligt er født med.

Programmet Quadrant blev benyttet som sammenligningsgrundlag og man fik en score på over 3000. Programmet er gratis og hvis man har mod på at sammenligne resultater, kan det hentes ned på ens Android enhed fra Android Marked.

Enheden som blev benyttet er Samsung Vibrant, dette er navnet som Samsung Galaxy S har fået, når den sælges af den tyske teleoperatør T-Mobile.

På nuværende tidspunkt har folkene bag ikke frigivet noget som gør normale brugere i stand til at prøve selv, men det forventes at komme snart, og de forventer ligeledes at understøtte alle varianter af Samsung Galaxy S.

Er man meget interesseret, kan man følge med i udviklingen på forummet hos XDA-Developers.

Overclocking har dog nogle ulemper. Det sætter f.eks. de interne komponenter på overarbejde, og man kan i sidste ende stå med en telefon som ikke fungerer, det kan derfor ikke anbefales at afprøve det uden at være meget påpasselig.

Historien melder desuden heller ikke noget om hvor lang batteritiden er, når telefonen presses så meget.