Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy S4 bliver ikke en ’game-changer’

Samsung Galaxy S4 bliver ikke en ’game-changer’

NEW YORK (kommentar): Skuffende alt var som forventet. Samsung leverede en sikker præstation uden overraskelser.

Samsung Galaxy S4 lancering i New York. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy S4 lancering i New York. (Foto: Mobilsiden.dk).

Det var et kæmpe show at Samsung rullede ud natten til fredag (dansk tid) i Radio City Music Hall, stedet der siden 1932 har dannet rammen om store koncerter og begivenheder, blandt andet MTV Music Awards og Grammy-uddelingen. Så hvis ikke man skulle lave et show der, hvor skulle man så?

Underholdningsværdien var lige så stor, som produktet Samsung Galaxy S4 var skuffende.

Skuffende fordi næsten alt var som forventet - og lækket forud for arrangementet. Der var ingen overraskelser, men den koreanske producent formåede via finurlige teater-scener, at rette fokus på blandt andet mulighederne i kamera- og bevægelsesdelen.

Det var den historie der skulle fortælles. Ikke en masse snak om specifikationer og design.

Samsung Galaxy S4.(Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy S4.(Foto: Mobilsiden.dk).

En opdateret Galaxy S III

Jeg sidder med samme oplevelse, som da Apple gik fra iPhone 4 til iPhone 4S; designet var det samme og styresystemet stort set idendisk med forgængeren. Det var dengang en skuffende præstation – og den kategori kan Samsung skrive sig ind i.

Når vi skræller alt fest, teater og skåltaler væk, kommer vi frem til, at Samsung Galaxy S4 mere eller mindre, er en opdateret Galaxy S III, med en række softwaremæssige justeringer.

Der er fintunet på designet, skærmen er større og bedre, processoren hurtigere og styresystemet har fået en række nye funktioner, som virkelig kræver at man bruger dem, ellers giver de ikke den store mening.

For Samsungs fanskare, dem der i forvejen har en Galaxy S III, der måske er ved at være lidt slidt, er Galaxy S4 en værdig efterfølger. Den er bedre over hele linjen. Blandet andet er det et plus, at telefonen kommer med 4G LTE fra starten, der virker på alle danske frekvenser og teleselskaber med 4G LTE netværk.

Skærm-kvaliteten vil klart også være et salgsargument, der kan få S III-ejerne til at overveje et skifte.

Samsung Galaxy S4 lancering i New York. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy S4 lancering i New York. (Foto: Mobilsiden.dk).

Ligner og føles som...

Den nye Galaxy ligner og føles et langt stykke hen af vejen som den gamle Galaxy. Godt nok er der finpusset på designet, men det ændrer ikke på, at der stadig er tale om en telefon i ægte plastik, der omvendt har fordelen af lavere vægt, og at radiosignalerne har lettere ved at passere igennem materialet.

Jeg er ærligt trist over Samsungs manglende lyst til at give den gas på lækre materialer. Det ville have klædt dem, at præsentere en smartphone, der rykkede igennem på netop dette punkt.

Konkurrenterne har lanceret spændende tiltag på denne front. Sony og LG kører med glas på henholdsvis Xperia Z og Optimus G, mens HTC One går aluminiumsvejen.

Samsung satser på det sikre, præcis som Apple har gjort det. Fordelene er genkendelighed hos køberne og lave udviklingsomkostninger (på designdelen). Men køberne får bare ikke noget nyt og banebrydende at glæde sig over.

Må jeg minde om, at HTC også i flere år har kørt efter samme designskabelon, både i software og hardware. I dag er markedsandelen yderst begrænset.

HTC One ved siden af Samsung Galaxy S4. (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One ved siden af Samsung Galaxy S4. (Foto: Mobilsiden.dk).

Healthcare er interessant

Bevægelsesfunktioner hvor øjnene udnyttes i betjeningen er sjove features, men de fleste af disse, er ikke noget man i dagligdagen bruger. Hvor tit mon en Galaxy S III ejer udnytter, at telefonen kan ringe op til kontakten fra en SMS-besked, ved blot at føre telefonen op til øret?

Smart Scroll, Smart Pause, Dual Camera m.v. er ganske smarte, men jeg synes health-delen var mere spændende.

Samsung kommer med noget tilbehør med mulighed for at overvåge din tilstand. F.eks. hvordan du har sovet om natten. Der er også kalorietæller, badevægt osv. Desuden har S4 temperatur- og fugtighedsmåler så omgivelserne kan monitoreres. Det skal der nok komme nogle sjove og anvendelige applikationer ud af.

Jeg glæder mig til at prøve hvordan health-delen fungerer i praksis.

Samsung Galaxy S4 lancering i New York. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy S4 lancering i New York. (Foto: Mobilsiden.dk).

Alt var ude på forhånd

Samsung har op til lanceringen været under et enormt pres. Når man er verdens største smartphone-producent, sættes alles forventninger rigtigt højt til, at der ved stort anlagte præsentationer bringes afgørende nyheder. Det gjorde Samsung ikke.

Alt var på forhånd lækket. En kinesisk hjemmeside formåede endda før showet i New York gik i gang, at poste en test af Galaxy S4 på nettet. Stort set samtlige af de specifikationer og billeder der var ude på nettet, inden annonceringen kom officielt, var rigtige.

  - Real or Fake? Første anmeldelse af Galaxy S4 er klar

Det er skuffende, tangerende til uprofessionelt, ikke at kunne holde informationerne internt i virksomheden. Flere journalister i New York som jeg mødte, følte da også, at de spildte deres tid, når det hele var ude før deltagerne var lukket ind i salen.

Producenterne har meget svært ved at overraske, når produkterne allerede er kendt i detaljer på nettet. De store præsentationer bliver blot en gennemgang med bekræftelser, fremfor overraskelser, der kan vælte salen og køberne omkuld.

Samsung Galaxy S4 lancering i New York. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy S4 lancering i New York. (Foto: Mobilsiden.dk).

Succesen er hjemme

Samsung har utroligt godt fat i kunderne og der er stort set sat lighedstegn mellem Android og Samsung. S4 bliver da også den første telefon, udover Nexus 4, der kommer med Android 4.2 direkte ud af salgsæsken.

Selvom jeg ikke synes Galaxy S4 er en ”game-changer” i mobilbranchen, betyder det ikke fiasko. Kunderne vil strømme til, og jeg er ikke i tvivl om, at der nok skal blive solgt utroligt mange styks.

Men Samsung bliver deres egen værste fjende. Galaxy S4 tiltrækker kunder, som allerede har en Galaxy-telefon, men ikke dem fra det brede marked, det er der simpelthen ikke nok nyt i telefonen til. Her er det mere relevant at tjekke HTC, LG og Sony ud.

De manglede afgørende nyheder på f.eks. designet kan også gøre, at nogle Samsung-fans vender dem ryggen. Omvendt kan det også være, at når de får sundet sig lidt over lanceringen, alligevel tjekker den ud i butikken. Det skete f.eks. ved iPhone 5-lanceringen. Her var mange også skuffede, men de købte alligevel telefonen.

Samsung Galaxy S4 lancering i New York. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy S4 lancering i New York. (Foto: Mobilsiden.dk).

Stort show for en telefon

Det var et stort show Samsung trak fra med i denne uge. Næsten 6.000 mennesker var samlet i New York. Men uanset hvor stort og flot det bliver, så er der trods alt blot tale om en telefon.

Jeg anerkender Samsungs strategi om at satse sikkert, uden at overraske. Det sikre valg er også det mest fornuftigt økonomisk. Men at betragte S4 som en ”livsledsager” er lige at stramme den – jo ledsager, de næste cirka 12 måneder, inden der kommer en ny (formodentlig).

Samsung Galaxy S4 er bedre en S III og et skridt frem. Men personligt må jeg erkende, at nyheden for mig, blot ikke så stor som Samsung gerne ville blæse den op til at være.

Samsung Galaxy S4 lancering i New York blev hos i Radio City Music Hall. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy S4 lancering i New York blev hos i Radio City Music Hall. (Foto: Mobilsiden.dk).
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

hotpop 15-03-2013 20:20:18

Trist at læse anmeldelser fra mobilsiden, hvor i ikke kan skjule jeres dybe dybe dybe skuffelse.
Det ville være skønt hvis i bare kunne holde jer til facts.
SG4 er en superlækker telefon, og kunne mageligt være en afløser til min udmærkede SG2. Dog har den ingen problemer med at kunne trække div. apps m.m. så det må vente til den er totalt outdated.

0 0
Jesper 17-03-2013 21:25:08

Hvorfor skulle en anmelder skjule sin skuffelse? Og i særdeleshed når det er i en kommentar artikel.

0 0
Peter Frederiksen 15-03-2013 22:51:28

Jeg ville også været skuffet for at tage hele vejen til USA for at dække dette..

Jeg syntes præsentation var Weird, det var et forsøg på at lave "live" reklamer, som ikke rigtigt kunne få min klokker til at ringe..

0 0
Robert 15-03-2013 14:53:47

Desværre tror jeg igen at Samsung's topmodel kun kommer til Danmark i en 16Gb version. Spæde søgninger hos de større danske forhandlere ser ud til at indikere dette. Så det er altså med at støve det gamle hukommelseskort af igen.

0 0
Jacob Madsen 15-03-2013 15:18:06

Samsungs danske FB-side har allerede bekræftet, at det kun er 16 GB-udgaven, som vil blive solgt i Danmark. Til gengæld vil der være LTE-support i dem alle.

0 0
Robert 15-03-2013 18:10:01

OK så er det bekræftet og det er bare piv ringe. Dvs jeg skal til at lange 250-500 ekstra ud fordi jeg altid har haft 32gb mobiler.

0 0
Ole 15-03-2013 13:42:29

Hej John G,

Hvad ville du gerne have set at GS4 skulle have tilbudt ud over det som den gjorde for at gøre den til en game changer?

Thx,

Ole

0 0
Carsten Nielsen 18-03-2013 13:43:27

Det kunne jeg egentlig også godt tænke mig at vide.

Havde det været Apple som lancerede en mobil med samme specs. så havde man ikke kunne skrive sider nok vidunderet.

0 0
Robert 15-03-2013 14:48:17

Prøv at studér forskellen på HTC One X og HTC One. Det er en game changer. Mere af det samme er ikke.

0 0
AndroideVSios6 15-03-2013 12:23:14

De kan jo næsten kalde den samsung galaxy s3+
Jeg syntes ikke den lever op til alt den hype!
De har sikkert brugt mere tid på showet (langserenigen) end på at lave telefonen.

0 0
Urbanus 15-03-2013 13:18:00

Der er da sket mere - på stort set alle områder - fra Galaxy SIII til Galaxy S4, end der var fra iPhone 4S til iPhone 5.

0 0
Thomas 15-03-2013 12:18:24

Kan godt være HTC og LG's nye modeller er fine. Men der er såå mange der vil gå udenom udelukkende fordi der står HTC og LG på dem.

Tror ikke HTC og LG bliver nogen trussel mod Samsung i denne omgang - men det må salgstallene jo vise.

0 0
Urbanus 15-03-2013 13:15:49

Altså jeg har stået med en HTC One i hånden. Og når jeg forestiller mig den, ved siden af Galaxy SIII, så ved jeg godt hvilken en der vinder når man står nede i telebutikken og skal vælge - og jeg formoder at det vil blive det samme med S4.

Og netop for kunder der ikke har så stor teknisk indigt og forstår de mange specs, der er det især indtrykket man får når man står med den der betyder noget.

Jeg er selv Apple-hader, men må medgive at det er kvalitet man får indtrykket af, når man tager den i hånden første gang. Det er samme følelse jeg havde da jeg stod med HTC One.

Jeg er helt sikker på at Samsung nok skal fastholde en del af markedet på deres stærke brand, og den goodwill de har opbygget på de tidligere modeller - samt at de stadgi er førende på specs. Men jeg tror nu nok at de får kamp af HTC One og Sony Xperia Z. Til gengæld er jeg så enig i at LG nok ikke bliver den store trussel. jeg prøvede den selv i går, og det var også en sindssyg lækker telefon. Men LG har ødelagt sit brand for meget, så jeg tror at mange vil gå i en stor bue uden om den, alene pga. at der står LG på.

0 0
Sven A. 15-03-2013 12:02:32

Jeg blev overrasket over at de ikke kan finde ud af hvordan man skal ændre lidt på design, så den bliver mere spænnende.

Jeg har SGS III, men er overhovedet ikke sikker på at skulle skifte til S4, da det er ikke den store forskel.

Havde designet lignet nogen af de forslag til design til S4, som kom et stykke tid i forvejen, så ville mobilen blive interessant.

Som fx.:

- http://cloudfront.inthecapital.com/files/2013/03/image-via-hookingtech1.jpg

eller

- http://samsungs4.ro/wp-content/uploads/2013/03/samsung-4.jpg

De Samsung har lavet i går/i dag er en "Apple"-event - "kør sikkert og med så få ændringer som muligt"
Det er som at kigge på iPhone 4, 4s og 5. Ikke den store forskel i design eller udseende. Håber ikke Samsung kører videre i dette spor.

Så må jeg sig at HTC One, kører et godt design.

0 0
August 15-03-2013 11:45:59

Jeg er fuldstændig enig med dig. Følte lidt i går aftes, at jeg bare blev træt dagen efter for ingenting. Der var intet specielt dagen derpå. Ingen "Wow" følelse. Det hele var bare en normal dag.

Personligt havde jeg glædet mig til en dag, hvor der skulle læses alt omkring den nye telefon. Det bliver det ikke til alligevel.

Alt i alt kan jeg kun sige skuffende.

0 0

Om brug af cookies