Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy S5: S-serien bliver sporty [FØRSTE KIG]

Samsung Galaxy S5: S-serien bliver sporty [FØRSTE KIG]

Femte kapitel i Samsungs populære S-serie er på trapperne - vi tager et smugkig

Samsung Galaxy-telefoner er for mange blevet synonym med smartphone - på lige fod med Apple. Og det forpligter: ligesom iPhonen, så skal Samsungs nye S-serie mestre en svær balancegang. Den må ikke vige for langt fra den populære forgænger, og på den anden side skal den undgå stagnation i udviklingen.

Samsung svar hedder, ikke overraskende, Galaxy S5. Som femte kapitel i en efterhånden robust serie skal S5 nu overbevise i kraft af sine etablerede dyder, men også den rette dosis af nytænkning.

Skærmen er, i vanlig Samsung tradition, uamindelig flot og skarp.
Skærmen er, i vanlig Samsung tradition, uamindelig flot og skarp.

Set forfra, er ligheden mellem forgængeren og S5, slående. Det er kun små designdetaljer som røber at her kommer Galaxy S5. Fronthøjtaleren er nu mere diskret og hjørnerne er mindre afrundede.

Læs også: Samsung Galaxy S4 - den sidste finish mangler [MOBILTEST]

Vender man telefonen lidt på siden, bliver det tydligere, at det er ny generation der i spil. S5 arver den forkromede kant fra Note 3, som udmærker sig ved at sænke selve skærm en halv millimeter under den aluminiumslignende kant. Dermed vil den hærdede Gorilla Glass 3-skærm aldrig komme i kontakt med underlaget når den hviler med fronten nedad.

Drejer man telefonen endnu en kvart omgang stopper familie-ligheden. Bagcoveret har fået en overhaling til det markant bedre. Det her ligner til forveksling læder, som giver associationer til rattet i en rap, rød sportsvogn. Dermed er selve grebet langt mere fast og pålideligt end det man mødte hos forgængeren – denne her telefon risikerer ikke at glide ud af hænderne.

Samsung Galaxy S5 er dog stadigvæk et studie i plasttyper, men det kommer der også en let telefon ud af. Med en vægt på 145 gram, vejer den dog en sjat mere end forgængerens 130 gram for Galaxy S5 er vokset en smule siden sidst – enhåndsbetjeningen lider dog ikke takket være det forbedrede greb.

Skærmens størrelse har fået et lille løft på en tiendedel tomme, og vokser hermed til 5,1 tomme full-HD lærred. Som på forgængeren er teknologien bag skærmen Samsungs egen AMOLED, og i sædvanlig Samsung stil er farverne dopede – græsset ser altid grønnere ud her end hos konkurrenterne. Denne skærm er bare ekstrem skarp, kontrast og farverig fra alle tænkelige vinkler.

Størrelsesmæssigt er den meget tæt på HTC One M8, men flappen for neden røber at Samsung Galaxy S5 er vandtæt.
Størrelsesmæssigt er den meget tæt på HTC One M8, men flappen for neden røber at Samsung Galaxy S5 er vandtæt.

Nederst er USB-porten gemt bag en lille vandtæt skodde. Galaxy S5 slutter sig hermed til en lille eksklusiv kreds af vandtætte topmobiler, kun flankeret af Sony, som introducerede idéen med deres Z-serie i slutningen af 2012. I modsætning til Sony formår Samsung dog at fastholde plads til et udskiftelige batteri.

Læs også: Kameraduel - Samsung Galaxy S5 mod HTC One (M8)

Et lillebitte kamera under hovedkameraet agerer pulsmåler
Et lillebitte kamera under hovedkameraet agerer pulsmåler

Samsung S5 har desuden to unikke features den adskiller sig ved. Den første er gemt inde i selve home-knappen som gemmer på en fingeraftrykslæser til at åbne telefonen. Anden smarte funktion er en dedikeret pulsmåler gemt under kameraet.

Det blev desværre kun til et kort møde med Samsungs nye flagskib for der skulle også være tid til en kameraduel med HTC's udfordrer. Mange af Samsung S5 aspekter mangler at blive udforsket endnu. Det første indtryk er dog udelukkende positivt, Samsungs nye flagskib ser lovende ud, og den nye sportslige dimension er utvivlsomt spændende.

Find den bedste pris på Samsung Galaxy S5 her.

Samsung Galaxy S5 sammen med et Gear Fit smartur kan vise sig at blive en ualmindelig sporty kombination.
Samsung Galaxy S5 sammen med et Gear Fit smartur kan vise sig at blive en ualmindelig sporty kombination.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas 30-03-2014 23:22:04

Nogen som ved om den kommer i alu syntes hva jeg kan læse mig frem til i artiklen virker det til at blive endnu en plastik telefon :/

0 0
Dan 27-03-2014 18:44:07

Syntes lige det er værd at nævne, at den som den eneste af de nye topmodeller har USB 3.0. Det er i hvert fald en af grundene til at jeg valgte den ;-)

4 4
Michael Fallwickl 28-03-2014 06:19:01

Samsung Galaxy Note 3 har ogs

1 0
Michael Fallwickl 28-03-2014 06:22:50

Samsung Galaxy Note 3 har også USB 3.

1 0
Om brug af cookies