Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy S6 Edge - en bekostelig affære at producere

Samsung Galaxy S6 Edge - en bekostelig affære at producere

Det er dyrt for Samsung at producere den nye Galaxy S6 Edge. Se hele regnestykket her.

(Foto: ifixit.com)
(Foto: ifixit.com)

Det er ikke billigt for Samsung, når Galaxy S6 Edge med den kurvede skærm ruller igennem fabrikshallerne.

Analyseinstituttet IHS har skilt Samsung Galaxy S6 Edge ad og foretaget en analyse af, hvad den estimerede omkostning er for Samsung ved at fremstille et styk smartphone med kurvet skærm.

Læs også: Forsikringsselskab: Galaxy S6 er mester i holdbarhed

Det dyreste komponent er, ikke overraskende, den kurvede Super AMOLED-skærm med den høje QHD-opløsning på 1440 x 2650 pixels, som koster knap 600 kroner.

Med en pris på 208 kroner kommer dernæst den kraftige Exynos-processor med otte kerner, som giver konkurrenten, Snapdragon 810, høvl i en benchmarktest. Den tredjedyreste del i smartphonen er de 3 GB lynhurtige RAM, mens lagerpladsen på denne 64 GB model kommer lige bagefter - begge for lidt under 200 kroner.

De fire dyreste komponenter står Samsung selv for produktionen af, hvilket muligvis er med til at barbere omkostningerne en smule ned. Den samlede pris for disse ligger på 1.176 kroner, hvilket er mere, end hvad den estimerede pris på de 12 resterende komponenter er.

Læs også: Samsung undervurderede Galaxy S6 Edge-efterspørgslen

Med en samlet omkostning på 2.045 kroner gør det Galaxy S6 Edge til en dyrere smartphone at producere end Apple's iPhone 6 Plus, hvor de anslåede produktionsomkostninger ligger på 1690 kroner.

Den store forskel på de to producenter er, at Samsung sælger Galaxy S6 Edge med en fortjeneste på 3.580 kroner, mens det drejer sig om 4.287 hos Apple - begge efter amerikanske priser vel og mærke.

Illustreret: Så meget koster komponenterne

Her ses de enkelte omkostninger ved produktionen af Galaxy S6 Edge.
Her ses de enkelte omkostninger ved produktionen af Galaxy S6 Edge.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies