Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy S6 får Android 5.1.1 Lollipop i Europa

Samsung Galaxy S6 får Android 5.1.1 Lollipop i Europa

Den seneste version af Android-styresystemet, 5.1.1 Lollipop, ruller netop nu ud til europæiske ejere af Samsung Galaxy S6 og S6 Edge.

Samsung Galaxy S6 og S6 Edge modtager nu Android 5.1.1 Lollipop i Danmark.
Samsung Galaxy S6 og S6 Edge modtager nu Android 5.1.1 Lollipop i Danmark.

Opdateringen til Android 5.1.1 Lollipop har ladet vente på sig længe til Samsung Galaxy S6 og S6 Edge, men nu ankommer den endelig til ejere i Europa.

Udrulningen af den 623 MB store opdatering begyndte i går og gælder den internationale variant af Samsung Galaxy S6 med modelnummeret SM-G920F samt Galaxy S6 Edge med modelnummeret SM-G925F - med andre ord dem, der benyttes her i Danmark, så den bør være lige om hjørnet herhjemme.

Læs også: Android 5.1 Lollipop til Samsung Galaxy S6: Her er nyhederne

Allerede i sidste uge påbegyndte Samsung rulningen af samme opdatering, men kun til kunder af det amerikanske teleselskab, T-Mobile. Nu er turen så kommet til den europæiske variant af de to topmodeller begyndende i Frankrig og Storbritannien.

I løbet af de kommende dage må din Galaxy S6 formodes at komme med en automatisk meddelelse om, at opdateringen er ankommet. Alternativt kan du selv tjekke efter ved at gå til Indstillinger » Om enhed » Softwareopdatering » Opdater.

Her er nyhederne i Android 5.1.1

I forbindelse med den første udrulning af Android 5.1.1 Lollipop i sidste uge, gennemgik Mobilsiden alle de større nyheder i opdateringen.

Der er først og fremmest et par mindre nyheder til kameraet, så du nu kan skifte eksponeringen samtidig med du klikker på et område for at fokusere. Det gør det væsentligt nemmere at tage billederne med den rette lysmængde, hvis den automatiske funktion ikke selv rammer plet.

Der er også kommet understøttelse for RAW-fotografering i DNG-formatet, men det er endnu ikke noget, Samsungs eget kamera understøtter. Derfor skal du indtil videre benytte apps fra Play-butikken såsom Manual Camera for at udnytte muligheden.

Læs også: Android 5.1 - her er alle ændringer

I oversigten over dine installerede apps kan du nu sortere dem i alfabetisk rækkefølge – noget som endnu ikke har været muligt på Samsung-smartphones, men til gengæld mere eller mindre alle andre Android-enheder. Det foregår ved et lille ”AZ”-ikon, der sidder i højre hjørne af dine installerede apps.

I notifikationsbjælken kan du nu skjule de to knapper ”S Finder” og ”Hurtig tilsl.”, hvis du synes, de er unødvendige og blot optager unødvendig plads over dine notifikationer.

Dine baggrunde på startskærmen kan nu få tilføjet en ”parallakse”-effekt, som giver en illusion af en 3D-lignende baggrund, der registrerer bevægelser fra telefonens sensorer.

Du kan læse en mere detaljeret gennemgang af nyhederne i Android 5.1.1 til Samsung Galaxy S6 og S6 Edge her.

Her ses det nye Android 5.1.1 Lollipop kørende på en dansk Samsung Galaxy S6 Edge. (Foto: Kasper Jørgensen)
Her ses det nye Android 5.1.1 Lollipop kørende på en dansk Samsung Galaxy S6 Edge. (Foto: Kasper Jørgensen)
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies