Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy S6 til S7 - skal jeg opgradere?

Samsung Galaxy S6 til S7 - skal jeg opgradere?

Har du en Samsung Galaxy S6 eller S6 Edge og overvejer at opgradere? Her er det du kan se frem til i en uopgradering.

Sidste nye mobilskrig fra Samsung, de to topmobiler Galaxy S7 og S7 Edge, deler meget med sidste års mobilhits S6 og S6 Edge.

Derfor kan det være svært at lure, hvorvidt opgraderingen overhovedet er pengene - en beslutning der kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke vægter S7’s fordele højt.

Læs derfor med herunder, hvor Mobilsiden.dk opvejer for og imod og vurderer hvorvidt S7 er en opgradering værd.

Læs også: Samsung Galaxy S7: Forfinet til fingerspidserne [TEST]

Samsung Galaxy S7 (øverst), byder på flotte kurver, ligesom Galaxy S6 Edge og iPhone 6S (nederst)
Samsung Galaxy S7 (øverst), byder på flotte kurver, ligesom Galaxy S6 Edge og iPhone 6S (nederst)
Foto: Mobilsiden.dk

Design – mere af det samme

Samsung Galaxy S6, og især Galaxy S6 Edge, satte en ny standard for hvordan en mobiltelefon skulle skæres. Derfor overraskede det heller ikke da S6 Edge løb med langt, langt størstedelen af stemmerne i kåringen af årets design 2015.

Det er nok af samme grund, at Samsung ikke har ændret synderligt meget i designet i S7 og S7 Edge – designet holder fortsat.

I stedet synes de fleste af designkræfterne at være spenderet på at gøre mobilen nemmere at håndtere og at gøre den vandtæt.

Siderne buer nu lidt, så den bliver nemmere at holde i hånden. Fingeraftrykslæseren fungerer væsentlig bedre, mens kanterne er blevet gjort smallere. S7’eren fylder nu ikke længere så meget og S7 Edge benytter lejligheden til at tilbyde en 0,4” større skærm.

Hvor den forbedrede ergonomi glæder fra dag til dag, er den vandtætte behandling mere at betragte som en forsikring. Det betyder ikke det store i hverdagen – men når der er behov for den, er den uvurderlig.

Always-On display - god idé på papiret, men ikke syndeligt anvendeligt i praksis hos Samsung Galaxy S7 og S7 Edge
Always-On display - god idé på papiret, men ikke syndeligt anvendeligt i praksis hos Samsung Galaxy S7 og S7 Edge
Foto: Mobilsiden.dk

Nye funktioner – ikke de store nyheder

Med S7 bringer Samsung kun subtile forbedringer til bordet, i forhold til forrige generation.

Den mest iøjnefaldende forskel vil være at finde i det altid tændte display, som kan vise informationer som klokken eller beskeder.

I praksis er ’Alway-On’ funktionen dog ikke synderlig anvendelig, da den sluger en mærkbar luns af driftstiden, og ikke virker i samspil med tredjeparts notifikationer.

Edge-funktionerne er blevet rigere, men dem får du, som S6 Edge-ejer, også glæde af, for disse udrulles sammen med Android Marshmallow opdateringen.

Læs også: Forsikringsselskab: iPhone 6S er mere hårdfør end Samsung S7

Ydelse: glæd dig til det større batteri

Processoren i S7-familierne er opdaterede, men eftersom Samsung S6 er langt fra at være en sløv sag, vil de færreste opleve den store forskel.

Eneste undtagelse vil være mobilgamere, der kan se frem til længere driftstid under spilseancerne og understøttelse af Vulcan – et programinterface som spiludviklere kan benytte, til at trække bedre grafisk ydelse ud af processoren.

Største nyhed i maskinrummet er dog ikke i mekanikken, den er i batteriet som i S7 er 18% og i S7 Edge er 38 procent end hos forgængerne. Det resulterer i en forbedret levetid hvor du kan regne med S7 i knap halvandet døgn og S7 Edge i næsten to hele dage.

S7’eren rummer slutteligt en potentiel downgrade i selve lagerpladsen. Den fås nu kun med 32GB ombord, modsat S6’eren som topper ved 128GB.

Det gør Samsung i midlertidig bod på ved at tilbyde et micro-SD slot i Samsung Galaxy S7, hvor du kan udvide lagerpladsen med op til 200GB via et micro-SD kort.

Se også: Samsung Galaxy S7: 4 smartphones du også bør overveje

Kameraet buler ikke nær så meget ud på Samsung Galaxy S7
Kameraet buler ikke nær så meget ud på Samsung Galaxy S7
Foto: Mobilsiden.dk

Kamera – Bedre end forventet

Med S7 har Samsung neddroslet kameraet fra 16 til 12 megapixels. På papiret er det en forringelse, men i praksis leverer den nye, mere avancerede sensor med en skarpere optik, lige så mange detaljer som før.

Samtidig har Samsung i denne omgang fintunet fokusering så det nu reagerer både hurtigere og sikrere end før.

I mørke kan du også forvente at få bedre fotos end tidligere med S7, da både optikken og sensoren er optimerede til at få mere lys ind under lyssvage forhold.

En sidste fordel i Samsung Galaxy S7 er, at kameraet nu ikke længere rager så meget ud af bagsiden som før. Dermed skulle optikken være bedre beskyttet end tidligere.

Læs også: Samsung: Derfor forsvandt microSD i Galaxy S6 og kom igen i Galaxy S7

Det med prisen

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, men S7 og S7 Edge er altså bedre end sin forgænger på stort set samtlige tænkelige punkter.

Det bør den også være for dagsprisen er 2 til 2½ tusinde kroner højere for de to S7 varianter. Samtidig skal du regne med et værditab ved brugtsalg af Samsung S6 eller S6 Edge.

En opgradering til Galaxy S7 kan derfor løbe op i små tre tusinde kroner, ved et frasalg af din eksisterende S6 eller S6 Edge.

I sidste ende må du derfor vurdere hvorvidt forbedringerne i S7 er ekstra regningen værd. Hvad du end vælger vil du dog ikke blive skuffet, for både S6 og S7 er glimrende telefoner – både nu og i fremtiden.

Få den bedste pris på Samsung Galaxy S7 her.
Få den bedste pris på Samsung Galaxy S7 Edge her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies