Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy S7 edge er årets mest solgte Android-telefon

Samsung Galaxy S7 edge er årets mest solgte Android-telefon

Samsungs særlige kurvede skærm i Galaxy S7 edge sælger godt. Faktisk så godt at den indtil videre er den bedst sælgende Android-smartphone i år.

Samsung Galaxy S7 edge er den bedst sælgende Android-telefon, men der er fortsat lang vej op til iPhone.
Samsung Galaxy S7 edge er den bedst sælgende Android-telefon, men der er fortsat lang vej op til iPhone.

Den kurvede edge-skærmteknologi, som Samsung har benyttet de seneste to år, har vist sig at være et større hit end først antaget. Sidste år kom den store interesse for den kurvede skærm i Galaxy S6 edge bag på Samsung, men i år har producenten været bedre forberedt.

Salget af Galaxy S7 edge fra foråret har ifølge analyseinstituttet Strategy Analytics været så højt, at Samsung kan bryste sig af at have den mest solgte Android-smartphone i årets første seks måneder. Der er nemlig blevet langet intet mindre end 13,3 mio. eksemplarer over disken.

Samtidig kan Samsung også glæde sig over at have indtaget en 2. og 3. plads i samme statistik, hvor den prisvenlige Galaxy J2 rettet mod bl.a. Indien er solgt i hele 13 mio. eksemplarer. Den normale Galaxy S7 er at finde på 3. pladsen ikke langt efter den kurvede model med 11,8 mio. solgte enheder.

Læs også: Galaxy S7 sikrer Samsung det højeste overskud i to år

Ifølge analyseinstituttet har de to modeller, Galaxy S7 og Galaxy S7 edge, sat sig så tungt på Android-markedet, at de tilsammen sidder på 4,3 % af markedet for Android-telefoner. Ikke dårligt taget i betragtning at Android-styresystemet ligger med en global markedsandel på omkring 83 %.

Samsungs salg af topmodellerne er ganske vist imponerende i en tid, hvor mange ellers tidligere etablerede producenter som Sony, HTC og LG kæmper med at sælge deres topmodeller. Der er dog fortsat lang vej for Samsung, før den sydkoreanske producent kan matche ærkerivalen Apple i salgstal.

iPhone sælger fortsat suverænt bedst

Apples lille, simple og gennemskuelige portefølje af iPhone-modeller sikrer traditionelt den amerikanske virksomhed rekordhøje salgstal hvert efterår, når næste generations iPhone lander i handlen. Efter at have lanceret iPhone 6s sidste år og sat den til salg på en fredag kunne Apple melde om intet mindre end 13 mio. solgte iPhone 6s og 6s Plus-modeller på blot én weekend.

Læs også: Apple iPhone 6S - den fremtidssikrede iPhone [TEST]

Med den kommende iPhone 7 vil Apple også opleve et godt salg, men der vil formentlig ikke være tale om en ny rekord. Analytiker Gene Munster forudser nemlig et salg af iPhone 7 på 11,2 mio. eksemplarer, hvilket stadig er bedre end iPhone 6 og 6 Plus, men altså omkring 1,8 mio. færre iPhone end i fjor.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies