Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy S7 edge får 1. plads i DxOMarks kameratest

Samsung Galaxy S7 edge får 1. plads i DxOMarks kameratest

Samsung Galaxy S7 edge er den smartphone, der har det bedste kamera lige nu. Sådan lyder det efter hjemmesiden DxOMark har testet den nye topmodel.

Der er faldet dom over Samsung Galaxy S7 edge på den anderkendte hjemmeside DxOMark, som laver dybdegående tests af både almindelige kameraer og smartphonekameraer.

Det lå allerede lidt i luften vurderet ud fra de mange første indtryk, der har været af kameraet i Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge, og derfor kommer det måske ikke som den helt store overraskelse, at Samsung Galaxy S7 edge nu er den nye smartphone på toppen af ranglisten med en 1. plads.

Læs også: Samsung Galaxy S7: Se de første billeder fra kameraet

DxOMark har nemlig krediteret Samsung Galaxy S7 edge hele 88 ud af 100 mulige point, og det er aldrig sket før. Tættest på er sidste års Samsung Gaaxy S6 edge+ og Sony Xperia Z5, så hvad er det, der gør den nye Galaxy S7 den lille smule bedre?

Som altid er DxOMarks tests delt op i henholdsvis fotografier og videooptagelser. På fotografidelen er det særligt den gode og præcise eksponering og kontrast på 90/100 point, der bidrager til den fornemme placering. Detajlegraden får også roser med på vejen - både i dagslys og under dårlig belysning, hvor støjniveauet holdes nede under alle lysforhold.

Mest positiv er DxOMark over autofokuseringen i Galaxy S7 edge, som er både hurtig og præcis ved alle lysforhold. Til sidst gør LED-blitzen også et godt stykke arbejde med at lyse motiverne op uden andre lyskilder. Her sikrer den en god hvidbalance, høj detaljegrad og korrekte farver.

Læs også: Sådan fungerer Dual Pixel-sensoren i Samsung Galaxy S7

Kameraet er naturligvis ikke fejlfrit, og derfor går kritikken på, at der ses en tydelig varm eller gullig misfarvning ved indendørs belysning fra glødelamper. Ved motiver med meget dynamiske farver (såsom hvide skyer bag ved et mørkt bybillede) kan de hvide skyer nemt bliver overeksponerede.

Det betyder, at Samsung Galaxy S7 derfor samlet set får 88 ud af 100 point i fotografering, hvilket er identisk med Galaxy S6 edge+ og Sony Xperia Z5.

Videooptagelse: Fremragende autofokusering og stabilisering

Det er nemlig på videodelen, at Samsung Galaxy S7 løber fra konkurrenterne. Her er det igen autofokus-teknologien, der overrasker, som følger objekter roligt og uden tydelige skift i fokuseringen.

Samsung Galaxy S7 edge er også udstyret med optisk billedstabilisering, og det er også lykkedes godt for Samsung at holde billedet stabilt under videooptagelser, lyder det. Både videostabiliseringen og autofokuseringen kaldes fremragende af i testen. Sidst, men ikke mindst, er det især støjniveauet – eller manglen på samme – selv under mørke, der trækker Galaxy S7 edge op i videodelen med hele 94/100 point.

Læs også: Se forskellen på de to kamerasensorer i Samsung Galaxy S7

Der er dog også enkelte ting, der trækker ned, og det er blandt andet, at der kan anes artefakter samt at de allerfineste detaljer går tabt under dårlig belysning.

På videodelen får Samsung Galaxy S7 edge dermed samme resultat på 88 point, og det giver altså – ikke overraskende – en samlet score på 88 point og er derfor ifølge DxOMark den smartphone med det bedste kamera for tiden.

Er du enig i de resultater, som DxOMArk er kommet frem til? Tag endelig et kig på de billeder, som er lagt ud i testen og giv din mening til kende.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies