Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy S7 har forskellige kamerasensorer igen i år

Samsung Galaxy S7 har forskellige kamerasensorer igen i år

Samsung bruger to forskellige sensorer i bagkameraet i Galaxy S7 og Galaxy S7 edge. Sådan ser du, om du har en Sony- eller Samsung-sensor i din Galaxy S7.

Foto: Samsung.com

Kort efter lanceringen af sidste års topmodeller fra Samsung, Galaxy S6 og Galaxy S6 edge, blev Samsung afsløret i at benytte to forskellige kamerasensorer - en fra Sony og en fra Samsung selv, hvor der var en vis forskel at spore imellem dem.

Denne historie gentager sig igen i år, for nu viser det sig, at der igen i år ikke kun sidder én slags 12 megapixel kamerasensor. Igen i år må du lade det være op til tilfældighederne, om du får en Samsung Galaxy S7 med et bagkamera fra Sony eller Samsung.

Læs også: Samsung Galaxy S7: Forfinet til fingerspidserne [TEST]

Forud for lanceringen af Samsung Galaxy S7 var forventningen, at den ville blive udstyret med Samsungs helt nye BRITECELL-sensor, men det har vist sig ikke at være tilfældet. Hvis der i din nyindkøbte Samsung Galaxy S7 eller Galaxy S7 edge ikke sidder en ISOCELL-sensor fra Samsung med modelnummeret S5K2L1, er det i stedet den endnu ikke officielt lancerede Sony IMX260-sensor.

For det utrænede øje vil brugen af de to forskellige kamerasensorer næppe betyde det helt store, men som det kunne ses sidste år med Galaxy S6, er der dog en nævneværdig forskel.

Tjek selv hvilken sensor du har

Hvis det er en vigtig faktor for dig hvilken sensor din Galaxy S7 er udstyret med, kan du heldigvis nemt tjekke dette. Det gør du ved at downloade appen AIDA64 fra Play-butikken, som kan viste detaljeret systeminfo om din smartphone – heriblandt modelnummeret på kameraet.

Så snart du åbner appen skal du blot acceptere anmodningen om at få tilladelse til kameraet (Android 6.0-funktion) gå ind i kategorien Enheder og finde kamera-ID’et som det øverste. Hvis der står SLSI_S5K2L1_FIMC_IS, har du en Samsung ISOCELL-sensor. Står der derimod SONY_IMX260_FIMC_IS, er det en Sony IMX260-sensor.

Det er endnu uvist hvilken forskel der er mellem de to sensorer. Det vil formentligt vise sig inden for den nærmeste tid, hvor hver variant sættes op imod hinanden lige som sidste år.


Samsung Galaxy S7 - billigste pris fra 2804kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies