Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge får ikke Quick Charge 3.0

Samsungs kommende highend mobiler Galaxy S7 og Galaxy S7 edge får ikke nyeste teknologi indenfor hurtig opladning.

Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge får ikke Quick Charge 3.0

Quick Charge 3.0 er Qualcomms nyeste teknologi inden for hurtig opladning af mobiltelefoner. Ifølge Qualcomm skulle teknologien være op til 38% mere effektiv end forrige generation. Nu er det sluppet ud at den kommende Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge ikke får Quick Charge 3.0. Men hvorfor ikke og hvad betyder det?

Hvorfor bruger Galaxy S7 ikke Quick Charge 3.0?

Det er et spørgsmål vi kun kan gætte os frem til. Selve opladningshastigheden skulle der ikke være den store forskel på i forhold til Quick Charge 2.0, så måske har Samsung ikke tænkt det var værd at tilføje. Quick Charge 3.0 er dog langt mere energi og batterivenlig, da det automatisk justerer efter den mængde strøm der kræves. En anden grund kan være Samsungs nye Exynos chipsæt, der kun er delvist kompatibelt med Qualcomms specifikationer.

Læs også: Samsung Galaxy S7 vs LG G5 – hvilken vælger du?

Quick charge 3.0
Qualcomm Quick Charge 3.0. Foto: Qualcomm

Hvad betyder det for Galaxy S7?

Det er endnu ikke sikkert, at det kommer til at betyde en langsommere opladning. Det må vente med at teste. Men det kommer dog til at betyde, at LG’s kommende topmodel – LG G5 – kommer til at have endnu et kort på hånden. Udover LG G5’s moduler og udskiftelige batteri, så understøtter G5 altså også den nyeste opladningsteknologi. Samsung Galaxy S7 har til gengæld 200mAh større batteri end LG G5, og Galaxy S7 edge har hele 800mAh mere.

Læs også: LG G5 vs. Samsung Galaxy S7

Her er en kort præsentation af Quick Charge 3.0:

Så er det op til dig at vurdere hvad der er vigtigst?