Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Samsung Galaxy S7 og S7 edge er nu officiel

Samsung Galaxy S7 og S7 edge er nu officiel

Samsung lancerer de to længe ventede topmodeller, Galaxy S7 og Galaxy S7 edge med den kurvede skærm, ved Mobile World Congress 2016.

Efter måneders intense rygter løfter den sydkoreanske producent, Samsung, endelig sløret for to af dette års måske største topmodeller: Galaxy S7 samt den kurvede Galaxy S7 edge-variant. Det er netop sket ved en stor UNPACKED-event aftenen inden Mobile World Congress 2016 officielt åbner dørene op for pressen.

Med Galaxy S7 og S7 edge tager Samsung udgangspunkt i sidste års store succes, Galaxy S6, med små, raffinerede designændringer og den obligatoriske årlige forbedring af den i forvejen lynhurtige og kraftige hardware.

Læs også: Officiel video: Samsung Galaxy S7 er vandtæt og hårdfør

Resultatet er to smartphones, der har hele pakken - og endda lidt ekstra. Samtidig har nemlig fundet et flot tilbud frem til alle hurtige købere af de to nye smartphones.

Specifikationer Samsung Galaxy S7/S7 edge
Dimensioner S7: 142,4 x 69,6 x 7,9 mm
S7 edge: 150,9 x 72,6 x 7,7 mm
Vægt S7: 152 gram
S7 edge: 157 gram
Skærm S7: 5,1” WQHD-skærm (1.440 x 2,650 pixels), 577 PPI
S7 edge: 5,5” WQHD-skærm (1.440 x 2,650 pixels), 534 PPI
Processor 64-bit octa-core Exynos 8890 (4 x Exynos M1 @ 2,3 GHz + 4 x Cortex-A53 @ 1,6 GHz)
Grafikchip Mali-T880 MP12
RAM 4 GB LP-DDR4
Intern lagerplads 32 eller 64 GB (UFS 2.0)
Bagkamera 12 megapixel (dual pixel), f/1.7, optisk billedstabilisering, dual LED-flash
Frontkamera 5 megapixel, f/1.7
Batteri S7: 3.000 mAh ikke-udskifteligt
S7 edge: 3.600 mAh ikke-udskifteligt
Netværk LTE Cat.9 (450/50 Mbit/s), WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, MIMO, ANT+, Bluetooth 4.2
Sensorer Accelerometer, gyroskop, lyssensor, kompas, fingeraftryksscanner, iris-scanner, pulsmåler, LED-diode, Hall-sensor
Software Android 6.0 med TouchWiz-tilpasning
Pris S7:
32 GB: 5.699 kr.
64 GB: Ikke til salg i Danmark

S7 edge:
32 GB: 6.499 kr.
64 GB: Ikke til salg i Danmark
Farver Sort, hvid og guld
Andet IP68-certificering

Til venstre: Samsung Galaxy S7. I midten og til højre: Samsung Galaxy S7 edge.
Til venstre: Samsung Galaxy S7. I midten og til højre: Samsung Galaxy S7 edge.
Foto: Samsung.com

Samme velkendte design - nu finjusteret

”Der er ingen grund til at ændre noget, som stadig fungerer,” må tanken have været hos Samsung under udviklingen af Galaxy S7 og S7 edge. De to nye topmodeller ligner nemlig i høj grad forgængerne – faktisk så meget at man hurtigt kan komme i tvivl om, hvilken der er den nyeste, når de holdes op imod sidste års modeller.

Det betyder, at det grundlæggende er det samme klassiske Samsung-design, der gør sig gældende med en kraftig ramme hele vejen rundt om, der igen er aluminium. På trods af det ser den dog noget nær identisk ud i forhold til sidste år. På Galaxy S7 edge er den dog blevet endnu tyndere langs siderne, så den ikke føles nær så skarp som i Galaxy S6.

Samsung har nemlig fået bred den kurvede skærm en lille smule længere ud langs siden på Galaxy S7 edge. Det er dog igen kun små, raffinerede ændringer, det drejer sig om, lige som det er tilfældet med Home-knappen, der har fået en snert af et mere rektangulært udtryk.

Bagpå byder Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge heller ikke på nogen overraskelser. Det er igen Gorilla Glas 4, der byder hele bagsiden. Det betyder, at du fortsat må leve med, at de samler på fingeraftryk som ingen andre, men til gengæld er de fortsat en fryd for øjet. Samtidig er både Galaxy S7 og S7 nu vand- og støvafvisende med en IP68-certificering, så du ikke behøver at bekymre dig om, at de får et lille regnskyl eller at du taber dem i toilettet.Der er til gengæld sket en større designændring bagpå. Det store kameramodul på Galaxy S6 og S6 edge, der stikker en helt del ud fra bagsiden, gav anledning til nogen kritik. Det er heldigvis blevet rettet op på i år, hvor Samsung har skåret flere mm af tykkelsen på kameraet, så det næsten er helt plant med bagsiden (kun 0,46 mm).

Alt ligner også sig selv i bunden, hvor der dog er blevet plads til en endnu kraftigere højttaler på 1,5 watt (1,2W i Galaxy S6), så du kan spillet rummet endnu højere op, uden lyden forvrænges til ukendeligheder.

Noget man umiddelbart ikke kan se på Samsungs pressefotos er, at Galaxy S7 edge har fået vokseværk i forhold til forgængeren. Skærmstørrelsen er nemlig røget op på 5,5” i stedet for 5,1”. Det betyder formentligt også, at der i år ikke kommer nogen Galaxy S7 edge+ på 5,7” på et senere tidspunkt som sidste år, da forskellen nu vil være så lille.

Den almindelige Galaxy S7 beholder samme skærmstørrelse på 5,1”, og det samme gør sig gældende for skærmteknologien, som er Samsungs egen Super AMOLED med en opløsning på 1.440 x 2.560 pixels.

AMOLED-skærme er kendt for at være særdeles strømbesparende og samtidig vise et meget kontrastfyldt og farverigt billede. Disse egenskaber udnyttes med en "always on"-funktion, så skærmen forbliver tændt i standby. Du har dermed altid adgang til klokken, kalenderaftaler eller et selvvalgt billede.

Udstyret med Samsungs nyeste Exynos-processor

Det blev en kæmpe succes, da Samsung brugte sin egen Exynos-processor i Galaxy S6 og S6 edge i den variant, der blev solgt i Danmark. Ingen af konkurrenterne nåede Samsung til sokkeholderne i ren ydeevne, og nu forsøger Samsung at gentage succesen med næste generations processor, der skal tage kampen op med smartphones med bl.a. Snapdragon 820.

I Galaxy S7 og Galaxy S7 edge sidder der således en Samsung Exynos 8890-processor bestående af 8 kerner i en såkaldt 4+4-konfiguration (også kendt som big.LITTLE).

De første 4-kerner går under navnet Exynos M1 og er Samsungs egenudviklede på 2,3 GHz, mens de resterende 4 er af Cortex A53-typen med en hastighed på 1,6 GHz. Alt efter behov slår de forskellige kerner til, så du får optimal ydeevne kontra batteritid.

Læs også: Processor-dyst: Samsung Galaxy S7 mod konkurrenterne

Sammen med en kraftig Mali-T880 MP12 og 4 GB lynhurtigt DDR4-RAM er du kørende med hardware i topklasse, der bør kunne køre selv de tungeste Android-spil uden problemer. Ifølge Samsung er den nye processor mere end 30 % hurtigere end forgængerens. Modsat sidste år får du kun to varianter af lagerplads at vælge mellem: Standardudgaven med 32 GB lagerplads samt den større variant med 64.

Der er ikke længere end variant med 128 GB lagerplads, og det er der en ganske god årsag til.

microSD-kortet er kommet tilbage

Det faldt ikke i god jord, da Samsung sidste år fjernede muligheden for at tilslutte et eksternt microSD-kort. I år gør microSD-kortet heldigvis comeback, så du kan supplere den interne lagerplads med op til 200 GB ekstra lagerplads.

Du kan tilmed parre den interne og eksterne lagerplads sammen i softwaren, så du kan installere apps og bruge lagerpladsen på præcis samme måde som hvis det var en del af den interne lagerplads.

 

Sammenligning Samsung Galaxy S7 mod Samsung Galaxy S6

Endnu stærkere kamera

Samsung udviklede sidste år det måske bedste mobilkamera til dato, som først sidst på året fik tæt konkurrence af Sony Xperia Z5, iPhone 6s Plus, Nexus 6P osv.

Nu er Samsung klar til at vise igen, hvordan det skal gøres. Megapixelræset hører fortiden til, og derfor skruer Samsung ikke op for antallet af megapixels, men derimod for størrelsen af pixels.

Det betyder, at 16 megapixel bliver til 12, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Kombineret med en sensor, der måler 1/2,5” (1 cm) giver det en pixelstørrelse på 1,4 µm (mikrometer). Jo større hver pixel er, desto mere lys kan de opfange uden at skulle have en lang lukketid. Med andre ord bedre resultater under dårlig belysning eller under nattehimlen.

Læs også: Samsung skruer ned for kameraopløsningen i Galaxy S7

Den nye sensor er fra Samsung selv og går under navnet BRITECELL, hvori der nok ligger ordene ”bright cell” – altså lyse celler. Kamerasensoren er også i stand til at optage 4K med 30 fps, 1080p med 60 fps og 720p med 60 fps. Hvis du mere er til slowmotionoptagelser, klarer den også det med op til 240 billeder i sekundet.

Derudover er kameraet udstyret med optisk billedstabilisering, så du undgår rystende billeder og videoer, og samtidig gør det det også muligt at have en længere lukketid under mørke uden at billeder bliver slørede, hvis det vel at mærke bliver nødvendigt med de større pixels.

Nu med endnu større batterier

Samsung fik sidste år kritik for at have gået på kompromis med batteriets kapacitet i Galaxy S6 og S6 edge for at få en så tynd smartphone som muligt. Det betød relativt små batterier på 2.550 og 2.600 mAh, men det bliver der også gjort noget ved i år.

I den normale Galaxy S7 er kapaciteten skruet op til 3.000 mAh, hvilket er en mindre forbedring fra de 2.550 i forgængeren. Det er til gengæld i Galaxy S7 edge, hvor der er sket den største forøgelse. Nu hedder kapaciteten hele 3.600 mAh, hvilket er muligt på grund af den nu lidt større skærm.

I begge modeller bør det næppe være noget problem at klare sig igennem en hel dag, men det er selvfølgelig noget, der vil vise sig.

Nyeste Android-software

På softwarefronten er de to Samsung-topmodeller naturligvis udstyret med det nyeste fra Google: Android 6.0 Marshmallow.

Samsung er så småt begyndt at udsende software til sidste års topmodeller, så dette kommer næppe som den store overraskelse. I Samsungs egen TouchWiz-brugerflade er der ikke sket de helt store nyheder.

Læs også: Galleri: Se alle nyhederne i Android Marshmallow

En af nyhederne i softwaren er til Galaxy S7 edge, hvor du nu har mere plads at boltre dig på i de såkaldte ”edge screen”-funktioner. F.eks. kan du nu have 10 favoritkontakter i højre side og flere apps, lige som der er kommet nye paneler til.

Som en del af Android 6.0 Marshmallow skal apps nu anmode om lov til at få adgang til dine tilladelser, eksempelvis læse dine kontakter. Samtidig er Doze-batterisparefunktionen også kommet til, så du bør kunne opnå en mere iOS-lignende standbytid.

Forudbestil Samsung Galaxy S7 her

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies