Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy S9 mini spottet i benchmark-test

Samsung Galaxy S9 mini spottet i benchmark-test

En test i benchmark-appen Geekbench afslører, at Samsung er på vej med en Galaxy S9 mini.

Selv om der næsten hvert år har floreret rygter om, at Samsung lancerer en ny ”mini”-smartphone, har sådan en ikke set dagens lys siden Galaxy S5 mini. Nu er der dog nye rygter, der tyder på, at en mindre Galaxy S9 rent faktisk bliver en realitet i år.

Læs også: Nu er Samsung S9 og S9+ klar til salg.

Via den populære app Geekbench, hvor man kan teste ydeevnen af smartphones, er der nemlig blevet afsløret en ny Samsung-enhed med modelnummeret SM-G8750. Netop dette modelnummer har den velkendte Samsung-tipster på Twitter, MMDDJ_, i sidste uge afsløret som værende en Samsung Galaxy S9 mini.


Ifølge tipsteren er telefonen netop nu ved at blive testet i Kina, og det giver altså god mening, at en benchmark-test fra Geekbench derfor dukker op den 2. april. Denne test afslører flere interessante ting.

Får en sløvere processor

Det måske mest bemærkelsesværdige er, at Galaxy S9 mini er testet med en Snapdragon 660-processor – samme processor som er at finde i den nye Nokia 7 plus. Processoren er fra starten af 2017 og er blandt de kraftigere processorer uden for Snapdragon 800-serien.

Den består af otte såkaldte Kryo 260-kerner, hvor halvdelen er baseret på ARMs såkaldte Cortex-A73-kerner og den anden halvdel af de mere strømbesparende Cortex-A53-kerner. Kernerne kører med en frekvens på henholdsvis 2,2 og 1,84 GHz.

Som det fremgår af benchmark-testen, klarer processoren sig ganske udmærket. I den såkaldte single core-test, hvor én processorkerne testes, yder den det, der svarer til 1.619 point. Når alle otte kerner drøner derudad, scorer den 5.955 point. Til sammenligning får den almindelige Galaxy S9 omkring henholdsvis 3.759 og 8.830 point i de to tests. Samsung Galaxy S9 mini kommer altså til at yde omkring to tredjedele af det samme som Galaxy S9. Til gengæld får den samme mængde RAM: 4 GB.

Læs også: Medie: Samsung Galaxy Note 9 lanceres tidligere end normalt

Det er værd at bemærke, at den næppe vil komme til salg i Europa med denne Snapdragon 660-processor. Samsung har nemlig for vane at bruge Snapdragon-processorer kun i USA og Kina, og så anvendes der tilsvarende Exynos-processorer i resten af verden.

Der florerer på nuværende tidspunkt ingen andre detaljer om Galaxy S9 mini, og bare fordi enheden angiveligt testes, er det ikke ensbetydende med, at den ender i butikkerne. Sidste år forlød det også, at Samsung arbejdede på en S8 mini, men dette rygte skød netop Twitter-brugeren MMDDJ_ ned. Denne gang er det så ham, der starter rygtet, så måske er der noget om det i år.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies