Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy Tab - læs alt om den her

Samsung Galaxy Tab - læs alt om den her

Galaxy Tab er en syv tommers touch-computer fra Samsung. Her giver vi dig overblikket over det nye produkt.

De såkaldte tablet-computere kan måske ændre vores opfattelse af smartphones og bærbare computere. Selvom Galaxy Tab på syv tommer, eller iPad med sine 9,7 tommer er væsentligt større end nytidens mobiltelefoner, kan det måske godt være, at mange brugere kan opfinde sig et helt nyt behov, som ikke fandtes tidligere.

Måske lader man den bærbare computer, der typisk vejer 2-3 kilo, blive hjemme. I stedet er det en tablet-computer og et eksternt tastatur, der lægges i tasken. Ja, nogle vil måske endda også lade mobilen ligge på hylden og blot bruge den nye computerform med et headset. Samsungs Tab kan nemlig også anvendes til telefonopkald.

Fordelen ved en tablet, hvad enten det er en Apple iPad eller Samsung Galaxy Tab er, at styresystemerne er tilpasset til både skærmstørrelser og enhedens maskinkraft. Dermed udryddes det kendte problem fra netbooks, der godt nok er små, men desværre også virkeligt langsomme.

Hvordan er Galaxy Tab?

På Mobilsiden.dk har vi i en periode helt eksklusivt haft mulighed for at teste Samsung Galaxy Tab i en prototype, før den blev offentliggjort. Denne første test af Galaxy Tab viser, at den ret hurtigt fandt sig en naturlig plads i hjemmet.

Det er sjovere at bruge en tablet fremfor en bærbar computer - og ved morgenbordet får man hurtigt et overblik over dagens nyheder, nattens mails samt dagens kommende opgaver.

Alt dette kan man naturligvis også gøre på sin smartphone, men Galaxy Tab er bare lettere at anvende, fordi skærmen er større.

Du kan her læse mere mere om vores oplevelser i den første test af Samsung Galaxy Tab, eller se vores web-TV indslag om produktet.

Samsung eller Apple?

Når Samsung Galaxy Tab sammenlignes med Apple iPad er størrelsen og vægten en vigtig faktor. Nogle vil være til den kompakte version og lave vægt som Samsung tilbyder, mens andre vil fortrække en endnu større skærm og dermed også en forøget vægt, hvilket Apple er eksponent for.

På Apple iPad kan der læses, skrives og oprettes dokumenter, præsentationer og regneark. Det sker i programmerne Pages, Numbers og Keynote som købes i App Store til 59 kroner stykket.

Samsung har på deres tab, gratis vedlagt programmet ThinkFree, der kan åbne og redigere Microsoft Office dokumenter. Desuden kan man gratis anvende den online kontorpakke Google Docs.

Det handler nok om temperament om man er til Google Android eller Apple iOS.

Datoen er uklar

Den første lanceringsdato der blev meldt ud for Galaxy Tab, var midten af oktober, men datoen er endnu ikke hundrede procent præcis, oplyser Samsung.

- "Vi er stadig ikke helt sikre på datoen, da den ændrer sig næsten dagligt. Men forventningen er, at den ligger i butikkerne i Danmark et sted mellem midten af oktober til midten af november", siger nordisk topchef i Samsung, Solvej Lee.

Samsung Galaxy Tab forventes at få en startpris på 7.000 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies