Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Galaxy Tab S 8.4 og 10.5 S - velkommen i S-familien [FØRSTE KIG]

Samsung Galaxy Tab S 8.4 og 10.5 S - velkommen i S-familien [FØRSTE KIG]

Samsungs S-serie har sørget for Samsungs dominans i smartphone-verdenen. Nu kommer Tablet S og skal gøre mobilerne kunsten efter.

Det var som at vidne lanceringen til af en nyt flagskib, kulissen er New Yorks historiske Madison Square Expo center, og stjernen i aften var hverken Mick Jagger eller Lady Gaga, men Samsungs to nyeste medlemmer af S-serien.

Samsungs hedengangne Galaxy S introducerede den futuristiske AMOLED skærmteknologi til mobilmasserne og med Tablet S er det nu de mobile storskærmes tur til at nyde af den farve og kontrastrige skærmtype.

Og kun godt det samme, for som D.J. Lee, hovedansvarlig for den koreanske gigants IT & Mobil division, pointerer nemlig at 2014 bliver året hvor tablets vil overhale laptops og desktops i salgstal. Og Samsungs seneste skyts i den krig bliver nu tablet-duoen S 8.4 og S 10.5.

Specifikationer Samsung Galaxy Tab S 10.5

Mål: 247 x 174 x 6,6 mm , 465 gram
Display: Super AMOLED 10,5 tommer, 2560x1600-opløsning, 288 PPI
Kamera: 8 MP, 2 MP frontkamera,
Ydelse: Exynos Octa 5422 1,9 Ghz Quad-core A15 + 1,3 Ghz Quad-core A7 Mali T628, 3GB RAM
Lagerplads: 16GB/32GB + op til 128GB micro-SD
Batteri: 7900 mAh
Software: Magazine UX, Android KitKat 4.4.2
Øvrigt: stereo højtalere, fingeraftrykslæser, fås i hvid perlemor eller metalgrå.
Pris: 3990,-

Specifikationer Samsung Galaxy Tab S 8.4

Mål: 201 x 144 x 6,6 mm , 298 gram
Display: Super AMOLED 8,4 tommer, 2560x1600-opløsning, 360 PPI
Kamera: 8 MP, 2 MP frontkamera,
Ydelse: Exynos Octa 5422 1,9 Ghz Quad-core A15 + 1,3 Ghz Quad-core A7 Mali T628, 3GB RAM
Lagerplads: 16GB/32GB + op til 128GB micro-SD
Batteri: 4900 mAh
Software: Magazine UX, Android KitKat 4.4.2
Øvrigt: stereo højtalere, fingeraftrykslæser, fås i hvid perlemor eller metalgrå.
Pris: 3090,-

Skærm til superlativerne

Stoltheden i de to nye tablets er utvivlsom skærmen, og med god grund. Både 8,4 og 10,5 tommer varianten vidner at Samsung har været gavmilde med deres skærm-knowhow og præsenterer her to displays som ikke bare er skarpere end de fleste, men nu også spækket med kontrast og farver til bristepunktet.

Samsung pointerer at skærmen leverer et større farverum end hvad rivalerne mønstrer. En Tablet S skærm er spænder nemlig over 90% af Adobe RGB farvespektret, en standard indefor grafik og billedproduktion hvor klassisk IPS-teknologi kun rammer de 70%. Det betyder fuld skræl på farverne og det er overbevisende.

Ikke nok med det betyder AMOLED teknologien at kontrasten kan blive rekordhøj. Hele 100.000:1 er forholdet, dybere end det vanlige 1000:1 forhold hos forgængerne fra Note eller Tab serien. En anden rekord er opløsningen på 2560x1600 som er den højeste i en tablet pt, og hvor 8.4 varianten med sine 360 PPI kan kalde sig verdens skarpeste tablet.

Selvom skærmen fylder det meste af fronten er Tablet S mere end teknik og tal. Designet er decideret Samsungsk, hvor simili-læder lånt fra Galaxy S5 beklæder bagsiden. Nyt er det dog, at randen omkring bytter det forkromede plast til fordel for forgyldt plast. Det kan lyde tarveligt i nogle ører, men er faktisk vellykket og man dristes til at sammenligne med koreanske LG’s evne til at sprøjtestøbe metal-lignende plast i deres seneste G3-flagskib.

Højtalerne flankerer hver side og leverer stereolyd mens den klassiske micro-SD kortlæser kan udvide de indbyggede 16GB lagerplads. Hjem-knappen er også blevet prydet med en fingeraftrykslæser, en praktisk anordning da det gør muliggør at have op til 8 forskellige brugere at dele den samme enhed med hver deres apps og opsætning.

Til sidst skal Samsung ingeniørerne have ros for at barbere vægten ned på forårets, i forvejen lette, modeller som Tab Pro 8.4 og Note 10.1. De nye stjerne vejer henholdsvis 298 og 465 gram og sammen med den rekordtynde profil på 6,6 mm er det to fjerlette kompagnoner Samsung her tilbyder.

Smidig styrke

Der er også intelligens bag den flotte facade, under motorhjelmen finder man intet mindre end 8 cylindre til at drive nyeste udgave af Android. Det er en faktisk en vaskeægte hybrid hvor 4 små cylindre på 1,3 Ghz driver de lette opgaver mens 4 store cylindre på 1,9 Ghz supplerer med regnekraft når der skal sejtrækkes.

Intelligens finder man også i skærmen som forstår at tilpasse sig brugerens omgivelser, er det fjeldsol der udgør kulissen skrues skærmen op til fuld power mens kontrast øges lokalt så billeder og tekst træder tydeligere frem. Er det derimod natbordslampen der lyser, dæmpes skærmen automatisk mens farvepaletten viger mod det rødlige for at behage øjnene.

Hybridmotoren og den forandringsparate skærm gør at Samsung er trygge ved at mindske batteriet i forhold til forgængerne. Vægten er mindre, men driftstiden er samtidig forbedret og Samsung bedyrer at man kan glo video i 11 timer uafbrudt før batteriet giver op.

Det store magasin

Samsung forsætter med deres firkantede Magazine UX, en mosaik af nyheder og billeder drevet af Flipboard men benytter også lejligheden til at udforske nye funktioner.

Sidesync er i sin nyeste 3.0 inkarnation i stand til at tage og besvare opkald igennem telefonen, forudsat at det er en Galaxy S5, Et lille pop-up kopi af en S5’er dukker op på skærmen og tabletten er nu telefon – selv hvis mobilen er i værelset ved siden af.

Indholdet er også et stort satsningsområde, hvor Samsung allierer sig med en bred række partnere for at kunne levere gratis indhold (i en prøveperiode) med udbyder som Condé Nast, National geographic, Google Play og flere.

Er det Samsungs nye S’er?

Samsung nye S tabletter er en logisk udvikling af deres tablet line-up, dog krydret med en banebrydende skærmteknologi som nok skal forkæle nogle øjeæbler fremover. Hvorvidt det vil række til at detronere Apple på tablet fronten er endnu uvist, men ligesom Samsungs S-mobiler tegner den nye serie til at være en ualmindelig seriøs udfordrer til tablettronen.

Samsung Galaxy Tablet 8.4 S og 10.5 får debut den 4. juli til vejledende 3.090,- kroner og 3.990,- kroner. 4G-udgaverne vil løbe i henholdsvis 3.999,- og 4.799,- kroner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies