Samsung har droppet omdiskuteret processor

Qualcomms Snapdragon 810-processor har længet været genstand for rygter om fejl, og nu har Samsung taget konsekvensen

Samsung har droppet omdiskuteret processor

Det har længe været et varmt emne i smartphone-branchen, at Qualcomms Snapdragon 810-processor kan have store problemer. Nu mener Bloomberg at vide, at Samsung har taget konsekvensen og sagt nej til processoren i den kommende Samsung Galaxy S6.

I et stykke tid har Samsung brugt Snapdragon-processorer i nogle dele af verden og sine egne Exynos-chips i andre, men nu går koreanerne over til kun at bruge sine hjemmelavede processorer.

Læs også: Samsung Galaxy S6 ikke i fuldt metal

Samsung Galaxy S6 og muligvis Galaxy S6 Edge skulle have haft en Snapdragon 810-processor til at styre showet, når telefonen eller telefonerne bliver vist frem på MWC, som de fleste forventer.

Selvom det er noget af en bet at sluge for Qualcomm, så må det bringe et smil til andre smartphone-producenter. LG har allerede afsløret deres LG G Flex2, som skal have Snapdragon 810 i maven, og flere andre producenter vil kunne se frem til flere fungerende chips, som altså ikke skal i Samsung-telefoner.

Læs også: Samsung Galaxy S6 tilsyneladende fundet med QHD-skærm

Samsungs egne Exynos-chips har vist sig at være ganske tilfredsstillende, og efter en del kritik til Galaxy S5 er lanceringen af næste version af den populære Galacy S-serie vigtig for koreanerne.

Flere steder rundt om i verden går Samsungs markedsandele tilbage, og koreanerne vil helt sikkert glæde sig over et hit i Galaxy S6. Det kan være en forklaring på, at Samsung ikke kan sætte sin lid til en processor, som måske præsterer under forventning eller må udsætte en lancering af flagskibet.