Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung lægger afstand til Apple

Samsung lægger afstand til Apple

IDC har netop offentliggjort en ny rapport, hvor det ses Samsung og Apple solgte halvdelen af alle smartphones i Q2.

IDC har netop offentliggjort deres rapport det mobile marked for andet kvartal, og det tegner samme billede som første kvartal i år.

Mobilkunderne tager smartphones til sig, og andet kvartal blev det bedst sælgende nogensinde med mere end 406 millioner enheder solgt. Der er dog ”kun” tale om en stigning på 1 procent i forhold til foregående kvartal.

Ser man på producenterne, så er det stadigvæk Samsung og Apple der dominerer. De står bag næsten halvdelen af alle smartphones der blev solgt. Helt præcis stod der enten Apple eller Samsung på i alt 49,5 procent af de mobiler der blev solgt i andet kvartal.

Afstanden til Apple bliver større

Samsung kan takke Galaxy S III for, at forspringet til Apple og de øvrige producenter på smartphone markedet bliver større.

Det seneste år har Samsung øget deres markedsandel på smartphones fra 17 til 33 procent af verdensmarkedet. Apple er i samme periode gået fra 19 til 17 procent.

Men i andet kvartal er der ingen tvivl om, at Samsung er den nye markedsleder. De sad med hele 33 procent af markedet, på andenpladsen ses Apple med 17 procent efterfulgt af Nokia på tredjepladsen med 6,6 procent. Fjerdepladsen går til HTC med 5,7 procent og ZTE tæt efter med 5,2 procent.

Et spørgsmål er så klar i kulissen, nemlig om Galaxy S III kan stå distancen når Apple kommer med næste generation af iPhone.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies