Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung lancerer NX mini: det ultimative selfie kamera

Samsung lancerer NX mini: det ultimative selfie kamera

Samsung lancerer ultrakompakt kamera til den seriøse selfiefotograf

Et nyt systemkamera i mikroformat fra Samsung vanker i april. Med en profil på bare 22,5 mm og en vægt på beskedne 158 gram, vil Samsung NX mini blive det tyndeste og letteste systemkamera til dato. Men selv om kameraet er lommevenligt er der stadigt fundet plads til et kipbart 3”-skærm til forrygende selfies.

Noget andet småt ved mini’en er billedchippen, 13,2x8,8mm er den og lander i samme klasse som Nikon 1-serien eller Sonys high-end kompaktkameraer. Chippen kommer med BSI-CMOS teknologi,og med 20 megapixels og en maksimum følsomhed på 25600 ISO følger den godt med dyrere systemkameraer.

Læs også: Sony QX100 anmeldelse - billeder i plakatstørrelse til mobilen

For at holde de kompakte mål introducerer Samsung den mindre NX-M fatning, som er kompatibel med den mere seriøse NX-serie via adapter. Med den nye fatning følger to nye objektiver, en 9-27mm f/3,5-5,6 OIS 3x standardzoom og en mikroskopisk 9mm f/3,5 vidvinkeloptik.

Samsung lover masser af tilslutningsmuligheder til den sociale fotograf med indbygget WiFi og NFC, automatisk upload til Dropbox eller Flickr. Ambitiøse fotografer kan glæde sig over RAW-optagelser, og en medfølgende licens til Adobe Lightroom til at sortere og fremkalde RAW-filerne.

NX mini vil fås i enten hvid, pink, grøn, brun eller sort. Dansk pris bliver 2.999,- kroner for NX mini med 9mm pandekageobjektiv og 3.799,- kr. for NX mini med 9-27mm standardzoom.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies