Samsung lancerer sin tyndeste smartphone: Galaxy A8

Samsungs lancerer Galaxy A8, som er den nye topmodel i A-serien. Smartphonen er Samsungs hidtil tyndeste med en tykkelse på kun 5,9 mm.

Samsung lancerer sin tyndeste smartphone: Galaxy A8

Samsung er klar med en ny topmodel i sin relativt nye og prisvenlige Galaxy A-serie. Samsung har indtil videre kun løftet sløret for telefonen med modelnavnet Galaxy A8 i Kina, men forventes inden længe også at finde vej til Europa og øvrige markeder.

Med Galaxy A8 får du en smartphone, der foruden det ultratynde – faktisk Samsungs tyndeste – design i aluminiun i serien måler 158 x 77 mm med en vægt på 151 gram. Der gemmer sig en Super AMOLED-skærm på 5,7” med en Full HD-opløsning, som giver en pixeltæthed på 386 pixels per tomme.

Læs også: Samsung Galaxy Note 5 og S6 edge+ i butikkerne 21. august

Processoren er identisk med den mindre variant, Galaxy A7, som er en Snapdragon 615 fra Qualcomm. Det er en 64-bit processor med 8 kerner, hvor 4 af dem tager det tunge læs med en frekvens på 1,5 GHz. De resterende 4 kerner kører med en lavere hastighed på 1,0 GHz og benyttes til de knap så krævende opgaver og når der skal spares på strømmen.

Samsung Galaxy A8

Sammen med processoren sidder der 2 GB RAM, som suppleres af 16 eller 32 GB intern lagerplads. Du kan supplere med op til yderligere 128 GB lagerplads med et eksternt microSD-kort via den sekundære SIM-kortholder.

På kamerafronten skruer Samsung op på antallet af pixels ved at gå fra 13 megapixels i Galaxy A7 til en 16 megapixels ISOCELL-sensor i denne nye Galaxy A8. Du får en blændeåbning på f/1.9 som i firmaets helt store topmodel, Galaxy S6. Det gør kameraet i stand til at lukke større mængder lys ind under svære lysforhold med bedre billeder som resultat. Foran sidder et 5 megapixels kamera til at tage selfies i knivskarp kvalitet.

Læs også: Samsung Galaxy A7 – Flot men mangler den sidste finish [TEST]

Hardwaren bliver holdt i gang af et batteri på 3.050 mAh, som rummer en større kapacitet end hvad der er i alle tidligere smartphones i både Galaxy A- og Galaxy S-serien. Til sammenligning sidder der ”kun” et batteri med en kapacitet på 2.550 mAh i Galaxy S6. Du bør derfor have rigeligt med strøm til at klare dig igennem en dag eller to.

Til forskel fra de nuværende Galaxy A3, A5 og A7 er der i den nye A8 en fingeraftrykslæser af finde, som fungerer på samme måde som på Galaxy S6. Det vil sige, at fingeraftrykslæseren er implementeret direkte i Home-knappen og blandt andet kan bruges til at låse skærmen op.

Ukendt lanceringsdato i Danmark

Samsung har endnu ikke opgivet nogen pris på denne Galaxy A8. I forbindelse med et tidligere rygte blev prisen dog afsløret til at være 489 euro svarende til 3.649 kroner.

Da Galaxy A8 kun er lanceret i Kina på nuværende tidspunkt, må du dog væbne dig med lidt tålmodighed for at erhverve den. Samsung har endnu ikke meldt ud, hvornår den får sin ankomst på det internationale og dermed danske marked.

Samsung Galaxy A8

Samsung Galaxy A8: Specifikationer

  • Mål og vægt: 158 x 77 x 5,9, 151 gram
  • Skærm: 5,7” Full HD Super AMOLED
  • Kamera: 16 megapixels f/1.9 bag på og 5 megapixels foran
  • Processor: 64-bit octa-core Snapdragon 615 (4 x 1,5 GHz + 4 x 1,0 GHz)
  • Lagerplads: 2 GB RAM og 16/32 GB intern lagerplads
  • Forbindelser: 2G, 3G, 4G, NFC, Bluetooth 4.1, WiFi 802.11 a/b/g/n
  • Batteri: 3.050 mAh
  • Software: Android 5.1 med TouchWiz-tilpasning
  • Andet: Fingeraftrykslæser
  • Farver: Sort, hvid og guld

Sagen er ikke slut

Tiden står ikke stille og det gør emnet heller ikke. Her får du den efterfølgende udvikling om temaet. mobilsiden gik videre med historien. 14/7/2015 gik vi videre med en artikel der tunede ind på Nokia uddyber tilbagevenden på smartphonemarkedet – Historien bringes videre her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..