Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung laver gennembrud med graphen

Samsung laver gennembrud med graphen

Vi forventer os meget af materialet graphen, men det er utrolig svært at arbejde med, nu har Samsung dog fået et gennembrud

Graphen har længe været et uudforsket guldæg i elektronikindustrien. Det er bestemt ikke fordi at producenterne ikke forsøger at arbejde med graphen, men materialet er så skrøbeligt og uhåndterbart at det ofte slet ikke når ud til prototype produkter.

Samsung har dog fået et mindre gennembrud i samarbejde med Sungkyunkwan University. De er nu i stand til at producere store tynde stykker graphen. Men det at man kan lave plader af et materiale der skal masseproduceres er kun første skridt, så forvent ikke at der kommer graphen i Samsung Galaxy 6. Dog skal Samsung have stor ros for at kunne gøre hvad mange andre endnu ikke har haft held med.

Graphen fremhæves på grund at sine gode egenskaber til micro chips og er derfor en konkurrent til silicium, men bare bedre. Graphen er fleksibelt, stærkere end stål og samtidig leder den varme bedre, så man har mindre behov for køling. Et sand vidundermateriale, men det er utrolig svært at arbejde med. Så meget at Nokia har fået penge fra EU til at forske i materialet så EU ikke bliver hægtet bagud af Asien og USA. Hvad der sker med EU og Nokias samarbejde er uvist når nu Nokia bliver en del af Microsoft.

Du kan se lidt mere om graphen herunder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies