Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung: lavere efterspørgsel skader indtjeningen

Samsung: lavere efterspørgsel skader indtjeningen

Samsung forventer at tjene 24 procent mindre i andet kvartal dette år sammenlignet med sidste år, lavere efterspørgsel er en del af forklaringen.

Samsung har annonceret at de forventer at have en indtjening på 7,1 milliarder dollars efter en omsætning på 51,5 milliarder i andet kvartal af 2014, det er lavere end forventet.
De underliggende salgstal er faldet med 8-11 procent og alt i alt forventer Samsung at tjene 24 procent mindre i andet kvartal end de gjorde for et år siden.
I et usædvanligt træk har Samsung lavet en hel side med referencemateriale som skal berolige aktiemarkedet ved at forklare hvorfor indtjeningen ikke er så høj som forventet.

Marketingsbudgettet har længe været stort, men for tiden er det større end selv Samsung ønsker, dette begrundes med at de har været nødsaget til at bruge ekstra penge på at promovere ældre og low/mid-end enheder som fylder op på deres lagre på grund af “lavere efterspørgsel”.

Samsung påpeger desuden at konkurrencen på low- og mid range markedet - specielt i Europa - er blevet hårdere. Markedet i Kina er stagneret en smule hvor folk venter på 4G enheder i stedet for at købe ældre 3G telefoner og salg af 7-8 tommer tablets er i den grad gået i stå, hovedsageligt fordi folk hellere vil købe 5-6 tommer phablets - en trend der er noteret helt generelt.

På den anden side fortæller Samsung at den bærende årsag til den nedadgående indtjeningskurve, er udsving i valutaen. Samsung forventer dog forsigtigt mere positive nyheder senere på året.

Kilde: Engadget

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies