Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung-mobil bliver verdens første med VoLTE - tale via 4G

Samsung-mobil bliver verdens første med VoLTE - tale via 4G

Samsung er klar til at gøre Galaxy S III til verdens første smartphone med opkald via 4G/LTE. Startskuddet lyder i Korea.

Trenden med hurtigt mobilt internet via 4G/LTE-netværk ruller verden over, men nu melder Samsung sig, som de første, på banen med opkald. Det skriver samsungtomorrow.com.

Elektronikgiganten har således offentliggjort, at LTE-udgaven af den populære Galaxy S III vil blive den første smartphone med understøttelse af VoLTE (Voice over LTE) - det vil sige opkald via LTE.

I første omgang er denne service rettet imod det koreanske marked. Det sker i løbet af august måned. Senere følger flere LTE-markeder, lyder det uden nærmere geografisk angivelse.

VoLTE er netop blevet kommercielt introduceret i USA og Korea. I USA har det regionale teleselskab MetroPCS netop lanceret VoLTE på selskabets 4G/LTE-netværk, mens det i Sydkorea var SK Telecom, der løb med æren af at lancere landets første VoLTE-kompatible 4G-netværk.

LTE-udgaven af Galaxy S III kræver ikke andet end en softwareopdatering for at kunne køre VoLTE.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Villiam 09-08-2012 12:13:49

for dem i resten af verdenen. her i dk kan vi intet bruge den nyhed til :s da vores selskaber er for små til at få den slags til dk :/

0 0
09-08-2012 13:27:36

Og hvad er det lige du får ekstra ved VoLTE ? Jeg mener får du noget ekstra, som du ikke har ved samtale på 2G/3G ?

0 0
Martin Mortensen 10-08-2012 11:03:49

Jo færre netværk mobilen skal have forbindelse til des mindre strøm bruger den.
Derfor vil VoLTE gøre det muligt at deaktivere 2G/3G netværkene på mobilen og derved opnå væsenlig længere batterilevetid.

0 0
10-08-2012 15:04:01

Ja det er da klart. Men derfor får du jo ved VoLTE ikke mere funktionalitet. Og med den LTE udbredelse der på nuværende tidspunkt er i DK, så skal den jo alligevel på en 2G/3G mast hele tiden....

0 0
Om brug af cookies