Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Note 5: pen-mekanisme har graverende fejl

Samsung Note 5: pen-mekanisme har graverende fejl

En dum brugerfejl kan blive meget dyr, hvis man ejer en Samsung Galaxy Note 5.

Femte generation af Samsungs fører-phablet, Galaxy Note 5, kræver en opmærksom hånd når den håndteres. Det noterede en blogger fra Android Police, under sine første tests med enheden.

Den indbyggede S-pen, som er en af hovedattraktionerne i Note-serien, kan nemlig sætte sig uhjælpeligt fast, hvis denne fejlhåndteres.

I en YouTube-video, viser bloggeren hvordan en dum fejl kan ødelægge pen-funktionen - helt eller delvist. Ved at tage pennen ud, og indføre den den gale vej, klemmer pennen sig fast indvendigt i Note 5 telefonen.

Læs også: Samsung lancerer Galaxy Note 5 og kurvet Galaxy S6 edge+

I mindre uheldige tilfælde kan pennen føres ud igen, men den brød Notens automatiske genkendelse af pennen, hvilket resulterer i, at visse pen-funktioner bliver utilgængelige.

Uheldet sker kun, vis pennen indsættes forkert, men bloggeren pointerer, at fejlmanøvren kun kræver et øjebliks uopmærksomhed. På tidligere Note-modeller kan pennen slet ikke klemmes ind den gale vej.

Du kan se hvordan Note 5-pennen sætte sig fast i videoen herunder.

I manualen advarer Samsung mod at indføre pennen den forkerte vej.
I manualen advarer Samsung mod at indføre pennen den forkerte vej.

Samsung-svar: brug manualen

Hvorvidt Samsung betragter problemet som en designfejl eller en brugerfejl, vil givetvis have betydning for ens reklamationsret. I tilfælde af en designfejl påhviler det nemlig producenten at udbedre fejlen.

I en officiel udtalelse til BBC, adresserer Samsung USA problemet, ved at henvise til manualen. En talsmand for Samsung forklarer: ” Vi råder brugere af Galaxy Note 5 til at følge instruktionerne i manualen for at undgå uventede følger fra en S-pen der isættes den gale vej.”

I Note 5 manualens side 25 fremgår det, at pennen skal føres ind den rette vej. Advarslen figurer dog ikke i Note 4 manualen.

Hvorvidt Samsung står med en kommende #stylusgate afhænger derfor af hvordan eventuelle reklamationssager vil adresseres af Samsung.

Samsung Note 5 er ikke tiltænkt det danske marked i første omgang, når og hvis Galaxy Note 5 når til de danske telehylder kan pen-problematikken være løst inden da.

Læs også: LG driller Samsung med at Note 5 ikke skal til Europa

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies