Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung og Google går sammen i ny patent-aftale

Samsung og Google går sammen i ny patent-aftale

Tech-giganten Samsung indgår nu en 10 årig patent-aftale med Google, der skal sikre Android-platformen mod konkurrenter.

Google og Samsung har i land tid samarbejdet på mange punkter.
Google og Samsung har i land tid samarbejdet på mange punkter.

Selvom det lader til, at Apple og Samsung vil begrave stridsøksen, så er der ingen garanti for at det rent faktisk kommer til at ske, når parterne mødes midt februar. 

Læs også: Apple med vinderhånd forud for kommende retssag med Samsung 

Indtil nu er det Apple, som må siges at have været den vindende part, men det kan måske snart ændre sig. Samsung har netop meddelt i en pressemeddelelse, at de har indgået en Global Patent-licens aftale med søgegiganten Google. Det skriver TechCrunch.

Noget tyder på, at Googles tidligere Motorola-opkøb og dertilhørende patenter, kan hjælpe hele Android-platformen på sigt med Samsung som frontfigur. Samarbejdet, som er gældende over de næste 10 år, vil uden tvivl styrke virksomhedernes position i nuværende og kommende patentstridigheder mod konkurrenter som Apple. 

"Vi er glade for at indgå en gensidig licensaftale med vores partner Samsung," siger Allen Lo, Deputy General Counsel for Patenter hos Google. "Ved at arbejde sammen om aftaler som denne, kan virksomhederne mindske risikoen for retssager, og i stedet fokusere på innovation"

Samsung er også glade for aftalen, og mener desuden at den viser vejen for hele industrien.

"Denne aftale med Google har stor betydning for hele teknologi-industrien” siger Dr. Seungho Ahn, chefen for Samsungs Intellectual Property Center. "Samsung og Google viser resten af ​​branchen, at der er mere at vinde ved at samarbejde end at trække hinanden i retten over unødvendige patent-stridigheder”.

Hvordan Apple og Nokia ser samarbejdet mellem Samsung og Google er uvist, men det er alligevel godt, at nogle tech-giganter kan slå pjalterne sammen. 

Kilde: Samsung via TechCrunch

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bo 28-01-2014 08:52:13

Eftersom både Googles Motorolla og Samsung har tabt stort set alle patentsager de har været involverede i, så får de nok ikke så meget ud af den alliance!

2 1
Om brug af cookies