Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung oplever første nedadgående profit siden 2011

Samsung oplever første nedadgående profit siden 2011

Det er stadig store tal, der arbejdes med hos Samsung, men der er ikke så stor profit som de senere år på vej til koreanerne

Det kan være lidt svært at forstå, når man siger, at en profit på 144 milliarder danske kroner er et skidt resultat, men det er ikke desto mindre tilfældet. Det er den laveste profit for Samsung siden 2011, men der er positive tegn.

Læs også: Insider: Samsung dræber iPhone-dræber

Samsungs fjerde kvartal gik nemlig bedre end det tredje, og dermed tyder det på, at koreanernes økonomi er ved at blive stabiliseret.

Disse resultater er for hele Samsungs forretning, der strækker sig langt ud over mobiltelefoner, men mobilafdelingen har været firmaets guldkalv. I 2013 stod mobilafdelingen for 68 procent af firmaets overskud, mens de nu ligger på omkring 50 procent.

Læs også: Samsung overhaler sig selv med turbo-Note 4 [UPDATE]

Efter tredje kvartal af 2014 lød det tal på 48 procent, men fjerde kvartal lyste lidt op for mobilafdelingen. Der er dog ingen fasta tal ude omkring dette endnu - de forventes den længe.

Med til at få skuden på ret kurs i sidste kvartal af 2014 var blandt andet en god modtagelse af Galaxy Note 4 og også god forespørgsel på hukommelseschips og lavere markingudgifter.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies