Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung på vej med Note 7-kompatibelt Gear VR-headset

Samsung på vej med Note 7-kompatibelt Gear VR-headset

En ny udgave af Samsung Gear VR-headsettet, der passer til den kommende Galaxy Note 7 med USB Type-C-stik i stedet for microUSB, er på vej.

Foto: Samsung.com

Med lanceringen af Samsung Galaxy Note 7 om en lille måned indleder den sydkoreanske producent som en af de sidste overgangsfasen fra microUSB-porten til den nye og vendbare USB Type-C.

Det giver dog problemer i forhold til virtual reality-headsettet Samsung Gear VR, hvori Samsungs smartphones med microUSB-porten kan tilsluttes. Note 7 ventes nemlig at blive første Samsung-telefon med USB Type-C, hvilket vil gøre den ubrugelig med Gear VR-headsettet.

Læs også:  Nye fitness-wearables fra Samsung: Gear Fit 2 og Gear IconX

Det problem kan relativt let løses ved at sende en opdateret udgave af headsettet på markedet med USB Type C-stikket i stedet for microUSB, og det er netop, hvad Samsung ser ud til at gøre.

I den efterhånden velkendte indiske database over importerede og eksporterede produkter, Zauta, er der nemlig spottet, hvad der menes at være Samsungs næste Gear VR-headset. Det skriver Sammobile.

MicroUSB-stikket i Samsung Gear VR vil ikke passe i Galaxy Note 7 med en USB Type-C-port.
MicroUSB-stikket i Samsung Gear VR vil ikke passe i Galaxy Note 7 med en USB Type-C-port.
Foto: Samsung.com

Samsungs første udgave af Gear VR var udviklet til Galaxy Note 4 og har modelnummeret SM-R320, mens der senere kom modellen SM-R321 i forbindelse med lanceringen af Galaxy S6 og Galaxy S6 edge. Den seneste udgave fra i år har, ikke overraskende, modelnummeret SM-R322 og er den såkaldte Consumer Edition.

Læs også: Forårets topmodeller vil ikke understøtte Googles VR-standard

Det kommende Gear VR-headset, der vil passe sammen med Galaxy Note 7 og have et USB Type-C-stik, har modelnummeret - du gættede det - SM-R323. Om headsettet vil adskille sig på andre områder med eksempelvis et ændret design, er endnu ikke til at sige ud fra de nuværende oplysninger.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies