Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung på vej mod den fjerde galaxe

Samsung på vej mod den fjerde galaxe

INDSIGT: Natten til fredag står Samsung overfor sin måske vigtigste lancering nogensinde. Kan Samsung flyve endnu en succestur med Galaxy-rumskibet?

Samsung har indtaget New York
Samsung har indtaget New York

Tech-verdenen syder i denne uge så meget, at gryden er ved at koge over, faktisk er det allerede sket. Flere læks på nettet bevidner, at nogle allerede har løftet låget lidt, blot for at tjekke om retten snart er klar.

 - Er dette første hands-on video med Samsung Galaxy S IV?

Samsung flyver frem til torsdag (New York-tid) journalister, indkøbere og analytikere ind fra hele verden til millionbyen New York, for på det legendariske eventsted Radio City Music Hall, at præsenere, hvad de fleste regner med er Samsung Galaxy S IV. I hvert fald er dette navnet vi aktuelt kender.

 - Samsung har indtaget Apples hjemland

Alt flytter sig med enormt høj hastighed i mobilbranchen. Faktisk startede Samsungs rejse for kun tre år siden med en begrænset markedsandel. I dag er den koreanske elektronikvirksomhed verdens største producent af smartphones.

Samsung Galaxy S (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S (Foto: Mobilsiden.dk)

En ydmyg start

Efter manglende succes på det daværende smartphone-marked, så Samsung Galaxy S dagens lys i marts 2010.

 - Galaxy S - ny übercool Samsung-mobil

Samsung kastede sig over det forholdsvis nye operativsystem Android (version 2.1 ’Eclair’) og ind i en en-til-en kamp mod blandt andet HTC. Dette skulle senere vise sig, at være det helt rigtige valg.

- ”Vi skal have succes på smartphones. Det skal vi gøre med Galaxy S – jeg håber, men ved ikke om det kan lade sig gøre. Vi har jo ikke prøvet det her før. Vil du ikke prøve at vurdere hvad du synes”. Nogenlunde sådan startede et møde med Samsungs tidligere salgschef for mobilområdet i Danmark, Søren Isbak, da han som væltet ned af en traktor i Jylland, på gadedrenge-jysk og stort Colgate-smil, kiggede ind på mit kontor i Odense, for tre år siden.

Jeg skal indrømme, at jeg var NOGET skeptisk overfor hans idé. Samsung var på dette tidpunkt virkelig i bad-standing. De havde, op til 2010, ikke formålet for alvor at levere noget, der kunne imponere mig. Så det var en hård kamp for Søren Isbak, at få idéen om produktet solgt ind. Ikke bare overfor mig, men også hos teleoperatørerne, der trods alt har en vis indflydelse på, om et produkt gør det godt.

Historien viser, at humlebier stadig flyver, selvom de anatomisk ikke kan. I dag er jeg glad for, at jeg ikke afviste Samsung ved døren, med beskeden om, at de ikke havde noget at komme med, der kunne interessere mig.

Lille, men stor succes

Samsung Galaxy S kom godt fra start. Pæne anmeldelser, og en imponerede Super AMOLED-skærm med 480 x 800 pixels opløsning, der senere skulle vise sig, at blive en skærmtype, køberne begyndte at efterspørge hos konkurrenterne også.

 - Samsung Galaxy S - kæmpetest af Samsungs power-mobil (mobiltest)

I januar 2011 var der langet mere end 10 millioner Galaxy S-telefoner over diskene på verdensplan, hvilket var ret mange. Det hjalp yderligere på opmærksomheden omkring Galaxy-brandet, at EISA tildelte telefonen prisen ”European Smartphone of the Year” for 2010-2011.

 - Galaxy S runder snart 10 millioner solgte

Nu var Samsung i gang. Fanskaren voksede og de holdt meget af Galaxy S. Grundstenen til det næste træk var lagt, og deres brand steg i værdi.

Samsung Galaxy S II (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Hurtigt videre til andet træk

11 måneder efter introduktionen af Galaxy S blev Samsung Galaxy S II afsløret. Det skete den 13. februar 2011 ved et pressemøde på Mobile World Congress i Barcelona. Ved salgsstarten i maj 2011 havde Samsung opbakning fra mere end 140 udbydere spredt over 120 lande.

 - MWC: Samsung Galaxy S II er officiel

S II var en af tidens tyndeste smartphones. Kun 8,49 mm. Processoren var nu oppe på 1,2 GHz, vi taler dual-core – det var vildt efter datidens standard. Samsung viste igen overlegen tilgang til skærmteknologi og Super AMOLED Plus, som skærmtypen hed, imponerede, selvom nogle dog mente, at farvegengivelsen var lidt for ”Disney-agtig”.

Galaxy S II blev hurtigt en succes. Den 9. maj 2011 havde Samsung modtaget forudbestillinger på tre millioner S II’ere globalt. Efter fem måneder havde Samsung solgt 10 millioner S II-enheder og cirka samtidigt (oktober 2011) annoncerede Samsung at de nu havde solgt 30 millioner styks af Galaxy S og G II globalt.

 - Samsung Galaxy S II runder 20 mio. solgte enheder

Igen var Samsung hjulpet på vej af fans. Medierne gav produktet gode anmeldelser, underbygget af prisen ”Smartphone Of The Year 2012” ved Mobile World Congress.

 - Samsung Galaxy S II - den fedeste Android-mobil (kæmpe mobiltest)

Jeg var også selv med til at lovprise Samsung Galaxy S II. Nu kunne vi for alvor mærke at Samsung have fat i noget stort.

Samsung Galaxy S III (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S III (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Tredje succes: 10 mio. forudbestillinger

Jeg var meget spændt op til den tredje Galaxy. Kunne Samsung gøre det igen? Op til 3. maj 2012 var der mange rygter på nettet, men Samsung havde formået at holde S III-projektet tophemmeligt, og langt fra alle rygter hos vand.

 - Massive forudbestillinger på Galaxy S III

Derfor var det også ekstra spændende, da jeg sad i salen i London, og hørte Samsungs temamelodi (ringetone) spillet af et symfoniorkester, live. Med S III så introduktionen af bevægelsesfunktioner og Smart Stay dagens lys. Designet var nyt, men genkendeligt – en ny Galaxy var født.

 - Web-tv: Se bevægelses funktionerne i Samsung Galaxy S III

Salget startede i nogle lande den 29. maj 2012 med mere end 10 millioner forudbestillinger i bogen. En succes der taler sig tydelige sprog. Ved starten bakkede 300 operatører i 150 lande op om produktet.

Samsung Galaxy S III og Samsung Galaxy S III Mini (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S III og Samsung Galaxy S III Mini (Foto: Mobilsiden.dk)

Solgte bedre end iPhone

På 100 dage blev der solgt mere end 20 millioner styks af Galaxy S III. I dag er salget langt over 40 millioner. Men succesen kom ikke uden problemer. Den blå udgave blev forsinket, og S-Voice (Samsungs ’Siri’) blev kritiseret for at være en discountudgave af Apples taleassistent.

 - Næsten 10 millioner solgte Samsung Galaxy S III

Ikke desto mindre var Galaxy S III ualmindelig velfungerede og en af de klart bedste Android-enheder på markedet. Mobile World Congress 2013 blev stedet hvor Samsung Galaxy S III fik anderkendelsen ”Best Smartphone”.

I november 2012 bekendtgjorde Strategy Analytics, at Galaxy S III havde overtaget iPhone 4S position, som verdens bedste sælgende smartphone.

 - Nu er Samsung Galaxy S III Mini officiel

Samsung har siden introduceret en Galaxy S III Mini, en 4G-variant og nye farver. Dertil kommer underskoven af billigere produktet, der bærer Galaxy-navnet. Alt sammen har det været med til at udbrede kendskabet til Samsung.

Måske Samsung Galaxy S IV? (Foto: Samsung)
Måske Samsung Galaxy S IV? (Foto: Samsung)

Enormt forventningspres

- ”Vi er ikke bedre end vores næste produkt,” har Samsung tidligere sagt til mig. Det understreger, at der, trods succes, er realisme internt i virksomheden.

Forventningerne er enorme til Samsung Galaxy S IV, den fjerede store Galaxy. For kan Samsung gøre det igen og slå egne rekorder eller ender produktet som et komma, der mest bliver husket for at være begyndelsen til enden?

Jeg er ikke i tvivl om, at Samsung vil sælge rigtigt mange eksemplarer af S IV. Kilder i branchen bekræfter, at flere af Samsungs partnere allerede har lagt forudbestillinger ind på den næste Galaxy, uden at kende hverken specifikationer, design, navn eller pris.

Men hvis ikke produktet byder på noget nyt, der kan fange køberes opmærksomhed, kan S IV være starten på nedturen – måske har Samsung haft deres tid? Trods alt er tre-fire år konstant stigende kurver, lang tid i den moderne verden, hvor tingene flytter sig uhyggeligt hurtigt.

Mens jeg nærmer mig Paramount Hotel i New York og jeg er 10 minutters gang fra stedet, hvor S IV præsenteres officielt, tænker jeg over, om Samsung formår at overraske. Jeg håber det! Men det er også med en mærkelig fornemmelse jeg har i kroppen. For de rygter med billeder, funktioner og specs der over den seneste tid har fundet vej til nettet, er ikke umiddelbart specielt imponerede.

Jeg håber håber håber på en overraskelse og en stor fest. Det er trods alt det sjoveste.

Følg med på den fjerde tur i Galaxy-rumskibet, når jeg liveblogger fra New York. Det er natten til fredag klokken 00.00 dansk tid.


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

henrik Jensen 14-03-2013 11:40:44

Jeg har læst meget på sider som denne om hvordan SG4 bliver men mit ønske er at samsung vil bruge de bøjelige skærme. Nu har der været snakket så meget om dem og det er efterhånden nogle år siden at man hørte og så noget til den type skærm men så vidt jeg ved findes der ingen telefon med den skærm type. Og så er SG4 er godt bud på at begynde at vise forbrugerne hvad man kan med en sådan skærm.

0 0
Jonas 14-03-2013 14:30:50

Den får ikke bøjelig skærm. Teknologien er der men tror ikke at teknologien til at masseproducere i sådan et omfang er der endnu. Måske i 2014

0 0
hellas7 14-03-2013 18:59:52

Jonas har ret. Det ser man kun på mobilmesser (herunder MWC) lige p.t.

Mit ønske til GS4 er at samsung ikke fokuserer så meget på ligegyldige ting som man så sidste år, men at de viser, hvor langt foran de var på mobilskærme for 1-2 år siden. Derudover (hvis de vil være foran) så skal der naturligvis være Android 4.2 på, nu har jeg selv nexus 4 og 4.2 er bare så langt foran 4.1

0 0

Om brug af cookies