Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung pønser på hjemmelavede kerner

Samsung pønser på hjemmelavede kerner

Med den nyeste Exynos-processor er Samsung allerede langt fremme i udviklingen af mobilprocessorer, men de sigter højere

Samsung har med sine Exynos-processorer allerede vist, at de gerne vil lave deres egne ting, og de kan tage endnu et skridt i den retning - og der kan være meget mere power at hente.

Rygter fra korea fortæller, at Samsung også er ved at udvikle deres egne processorkerner, som skal være centrale i koreanernes egne chipset. Lige nu bruger Samsung i Exynos-processorerne Cortex A72-kerner.

Læs også: Samsung Galaxy S6 giver HTC One M9 benchmark-tæsk

Kodenavnet til det nye SoC, som vil få hjemmelavede kerner er 'Mongoose', som betyder desmerdyr. Selvom det er et mindre dyr kan der dog være store kræfter gemt bag navnet.

På rygtebasis skulle de nye kerner få en single-core score på Geekbench på omkring 2200 - det er cirka 45 procent mere end Samsungs seneste Exynos-chip, der scorer knap 1500 i samme test. Den nyeste Exynos-chip er allerede en af de mest kraftfulde på markedet.

Læs også: Qualcomm: Stor kunde væk

Den maksimale clock-hastighed på de nye kerner skulle ligge på 2,3GHz, og der er endnu ikke nogen meldinger om batteriforbruget - en vigtig parameter i mobilprocessorer.

Desmerdyr lyder som et mærkværdigt valg af kodenavn, men der kan være en skjult mening. Denne dyreart er nemlig den naturlige fjende for en slange med navnet Krait, Krait er lige netop navnet på de kerner processor-rivalen Qualcomm bruger i sine populære Snapdragon-processorer.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies