Samsung sagsøgt på grund af bloatware

En kinesisk forbrugerorganisation har fået nok af Samsungs mange præinstallerede programmer. Derfor hives selskabet i retten.

Samsung sagsøgt på grund af bloatware

Bloatware, eller crapware, er en fællesbetegnelse for de forudinstallerede programmer som er at finde på både smartphones og PC’er. Nogle kan være nyttige, mens andre bare optager både plads og arbejdsressourcer.

På Samsungs smartphones, som hos mange andre producenter, kan disse programmer dog hverken fravælges eller afinstalleres i en ny mobil.

For forbrugerne betyder det derfor, at en ellers spritny mobil får mindre ledig plads og at flere programmer trækker ressourcer i baggrunden.

Det er forbrugerne ikke tjent ved, mener et Shanghai-baseret forbrugeråd. Foreningen indleder derfor et søgsmål mod den sydkoreanske mobilkæmpe.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Note 3 er en af de store syndere ifølge kinesisk forbrugerorganisation

Over 40 crapware-apps

Hensigten med proceduren forklares af rådets formand Tao Aillian: ”Søgsmålet er vort seneste eskalering til at sikre forbrugernes rettigheder, efter at øvrige metoder har fejlet.”

En undersøgelse fra organisation påpeger at en Galaxy Note 3 indeholder op til 44 præinstallerede apps. Programmer som enten var umulige eller svære at afinstallere.

Det kinesiske forbrugerråd har også den lokale producent Oppo i søgelyset, hvor en af modellerne er udstyret med hele 47 styks bloatware-applikationer.

I en officiel meddelelse forklarer Samsung at der ikke er modtaget noget klageskrift endnu. En talsmand for det sydkoreanske selskab understreger dog at dokumentet vil vurderes og efterfølges af en passende respons.

Mere om fortællingen

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. mobilsiden gik videre med sagen. 3/7/2015 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med artiklen Nu kan du købe OnePlus’ gratis virtual reality-brille – Tjek artiklen her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.