Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung skruer ned for kameraopløsningen i Galaxy S7

Samsung skruer ned for kameraopløsningen i Galaxy S7

Et billede af en kommende Samsung Galaxy S7-variant afslører, at Samsung skrotter kameraet på 16 megapixel til fordel for et på 12.

Samsung har fået mange roser for kameraet på 16 megapixel, der sidder i Galaxy S6 og de øvrige varianter, men sydkoreanerne mener at kunne præstere endnu bedre.

I hvert fald hvis det står til et billede, som florerer på internettet i disse dage. En bruger på hjemmesiden Reddit har delt specifikationer og et billede taget af samme Samsung Galaxy S7-variant.

Læs også: Rygte: Samsung Galaxy S7 bliver dyrere og får iris-skanner

På billedet er appen Hardware Info åbnet, hvor en stor forskel træder frem. Opløsningen på det bagvendte kamera hedder ikke længere 16 megapixel, men i stedet 12,2. Det stemmer faktisk overens med oplysninger, der kom frem tilbage i starten af november.

Her forlød det netop, at Samsung Galaxy S7 vil gøre brug af et 12 megapixel kamera med en større 1/2.0" (12,7 mm) sensor. I Galaxy S6 måler sensoren 1/2.6" (9,8 mm) og er dermed noget mindre.

Den mindre opløsning og større sensor skal formentligt ses som led i et forsøg på at præstere endnu bedre under dårlige lysforhold, hvor størst mulige pixels til at optage mest muligt lys er at foretrække. En af måderne at gøre dette på kan være at skære ned på antallet af pixels, men på kompromis af detaljegraden.

Læs også: Skærmstørrelsen på tre Samsung Galaxy S7-udgaver lækket

Af billedet fremgår også en skærmstørrelse på 5,7", der kan pege i retning af, at der er tale om Galaxy S7 edge+. Det er dog kun ved at tage udgangspunkt i dette års skærmstørrelser på de forskellige varianter, for netop størrelsen på 5,7” stemmer ikke overens med tidligere oplysninger.

I det tidligere rygte forlød det, at der vil komme en Galaxy S7 på 5,1", Galaxy S7 edge på 5,5" og Galaxy S7 edge+ på hele 6". Hvilken model der så her er tale om, er altså ikke helt til at vide sig sikker på.

Læs også: Samsung Galaxy S7 får 3D touch-display

Det er flere af de andre specifikationer til gengæld. De tæller bl.a. 4 GB RAM og Qualcomms seneste 64-bit quad-core Snapdragon 820-processor. Samsungs egen tilsvarende Exynos 7420-processor vil også være at finde i Galaxy S7-modellerne, men i forskellige verdensdele.

Lanceres måske den 21. februar

Det forventes fortsat, at Samsung løfter sløret for Galaxy S7-modellerne den 21. februar forud for verdens største mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona, som finder sted den 22. til 25. februar.

Rygter som disse skal dog altid tages som ... ja, rygter, og derfor kan mange ting endnu nå at ændre sig.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies